Kesäinen pasta carbonara

dsc_0005-1

Hämmentyminen on hauskaa. Se saattaa tuntua alkuun oudolta, vaikealta, pelottavalta. Lopulta hämmentyminen johtaa kuitenkin aina jonkinlaiseen realisaatioon. Itse olen lähipäivinä ja lähiviikkoina ollut lähestulkoon jatkuvasti jonkin asteisesti hämmentynyt, syystä tai toisesta. Tänään olen hämmentynyt siitä, että yllä olevassa kuvassa ei näy herneen hernettä, vaikka kyllä minä herneitä pastaani laitoin.

Pasta carbonara on aina ollut yksi suosikkiruoistani, mutta kesällä ruokaansa kaipaa myös jotain vihreää. Siksi päätinkin lisätä perinteiseen carbonaraani hieman parsakaalia ja makeita kesäherneitä. Paahdetun parsakaalin maanläheiset aromit ja herneiden hento makeus toivat mahtavaa pirteyttä muuten niin suolaiseen ja tuhtiin pastaan.

Tämähän oli niin hyvää, että sitä voisi syödä muinakin vuodenaikoina!

Ainekset:

400g täysjyväspaghettia

150g pekonikuutioita

150g parsakaalia

kourallinen herneitä

100g pecorino-juustoa, hienona raasteena

3 kananmunan keltuaista

1 kokonainen kananmuna

mustapippuria, oliiviöljyä

Ohjeet:

Pyörittele paloiteltu parsakaali kevyesti oliiviöljyssä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes parsakaali alkaa hitusen tummua reunoilta. Halutessasi voit paahtaa samalla myös valkosipulia.

Keitä spaghetti al dente. Paista pekonikuutiot rapeiksi. Vatkaa keltuaiset ja kananmuna huolellisesti yhteen ja lisää joukkoon 3/4 pecorino-raasteesta sekä antelias annos mustapippuria. Lisää kastikkeen joukkoon pekonikuutiot, parsakaali ja herneet ja lopuksi spaghetti. Pyörittele huolellisesti niin, että kastike leviää tasaisesti. Ripottele lopuksi annosten päälle vielä hieman pecorinoa ja nauti!

Yksi kommentti

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Jätä kommentti