Runebergintorttukakku

runebergintorttukakku

Kellekään minut ikinä tavanneelle ei varmaankaan tule yllätyksenä, että olen täysin seonnut runebergintortuista. Ainoa positiivinen asia tappavan tylsässä tammikuussa on se, että silloin näitä suomalaisen leivonnaiskulttuurin helmiä ilmestyy hetkellisesti kauppoihin ja leipomoihin.

En nyt sentään lähtisi sanomaan näitä torttuja elämäni rakkaudeksi, se kunnia kuuluu juustoille. On meillä kuitenkin erittäin syvä ja erityinen yhteys. Vuosi toisensa jälkeen kokeilen hieman erilaista versiota lempitortustani, ja tänä vuonna vuorossa on runebergintorttu yhtenä isona kakkuna. Kakuissa enemmän on aina enemmän.

runebergintorttu kakku

Ainekset:

4 kananmunaa

3dl ruokosokeria

100g sulatettua voita

1dl kermaa

0,5dl tummaa rommia

2dl vehnäjauhoja

1,5dl mantelijauhoja

1,5dl korppujauhoja

1tl leivinjauhetta

1 limen raastettu kuori

runsas ripaus vaniljaa, kardemummaa ja muskottipähkinää

kostutukseen:

1dl tummaa rommia

0,5dl sokerivettä

sokerikuorrutukseen:

tomusokeria + ripaus vettä & rommia

lisäksi: vadelmahilloa

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Sekoita sulatettu voi, kerma sekä rommi varovaisesti seokseen. Lisää kuivat ainekset, lime ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista voidellussa ja sokeroidussa kakkuvuoassa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes torttu-kakku-hybridi on tummunut kauniisti päältä.

Kostuta torttu kuumana, anna jäähtyä ja viimeistele sokerikuorrutuksella sekä vadelmahillolla.

Hyvää runebergintorttupäivää kaikille!

Jätä kommentti