Höyrytetyt dumplingit

Olipa taas aikamoinen viikonloppu. Sanotaan nyt vaikka näin, että jos minusta ei vielä puhuttu pahaa selkäni takana niin nyt varmasti puhutaan. Itse yritän kuitenkin vedota siihen vanhaan work hard, play hard -sanontaan. Tässä on nimittäin lähiaikoina ollut arkenakin sellaista rankkaa rientoa, että viikonloppuisin on sitten ollut pakko rentoutua yhtä rankasti. Ja niin on tullut tehtyä.

Viime lauantaina railakasta rentoutumista sävytti myös uusi rakkaani (ja luultavasti potentiaalisin kesäheilani), eli höyrykeittimeni ja sen valmistamat herkulliset dumplingit. Koko kunniaa en voi itselleni ottaa, koska nämä nyytit syntyivät kollektiivisena taideteoksena. Ylpeä olen silti, itsestäni ja ystävistäni. Itse asiassa olimme kaikki vilpittömästi yllättyneitä siitä, miten hyviä näistä oikeasti tuli!

Näiden nyyttien hienoutena on myös se, että täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä tahansa…

Ainekset:

Gyoza– tai dumpling-kääreitä

täytteeksi (esimerkiksi): katkarapuja, mangoa ja valkosipulinversoja

TAI porsaanlihaa, ruohosipulia ja chiliä

Ohjeet:

Dumpling-kääreet ovat periaatteessa vain jauhoja ja vettä, mutta oma ahkeruuteni tai intoni ei ihan riittänyt niiden kaulitsemiseen. Valmiita kääreitä löytyy ainakin etnisistä ruokakaupoista ja hyvinvarustetuista hypermarketeista pakasteena. Kääreet sulavat kädenlämpöisessä vesihauteessa melko nopeasti ja ne kannattaa täyttää ja kääriä sulatuksen jälkeen mahdollisimman nopeasti, jotta niiden käsittely ei käy hankalaksi.

Aseta valitsemasi täytteen dumpling-kääreen keskelle, dippaa sormesi veteen ja nipistele nyytit ensin puolikuuksi, sitten rypistä reunat yhteen. Kypsennä höyrykeittimessä kiehuvan veden yllä 8-10 minuuttia ja tarjoile soijasta, tulisesta seesamiöljystä, limestä ja inkivääristä valmistetun dippikastikkeen kera!

P.s. Varsinkin porsas-gyozat ovat erittäin herkullisia myös pannulla rapeaksi paistettuina!

Jätä kommentti