Kookoksinen porkkanakakku

Syksyn tullen tekee aina mieli aloittaa joku jännittävä uusi harrastus ja kokeilla rohkeita uusia tyylejä. Aloittaa vaikka jousiammunta ja ostaa nahkahousut. Alkusyksy meneekin yleensä nopeasti ohi miettiessä, millainen hieno uusi ihminen minusta on tulossa. Todellinen renesanssimies.

Kohta osaan kaiken ja kaikki ovat joko kateellisia minulle tai ihastuneita minuun.

Syyskuun puoliväliin mennessä huomaan kuitenkin, että todellisuudessa olen aivan liian kiireinen ja laiska mennäkseni oikeasti joka torstai sinne miekkailutunneille, ja kaiken lisäksi näytän uudessa räväkän värisessä villakangastakissani aivan säkilliseltä perunoita.

Onneksi siinä on vielä hintalaput kiinni, palautan sen ja ostan niilläkin rahoilla viiniä ja jäätelöä.

Sitten kaikki jatkuu aivan kuin aina ennenkin. Pukeudun samaan neuleeseen kuin viisi vuotta sitten, katson samat elokuvat uudelleen ja laitan yksinäisinä hetkinä entisille heiloille viestiä. Istun yksin kotona. Haaveilen tulevaisuuksista, jotka eivät ikinä toteudu. Ja leivon porkkanakakkua.

Tällä kertaa siinä on kuitenkin mukana kookosta!

Ainekset:

4 kananmunaa

3dl kookoskidesokeria (tai tummaa ruokosokeria)

100g sulatettua voita

1dl rypsiöljyä

2dl vehnäjauhoja

1dl kookosjauhoja

1dl mantelijauhoja

1tl molempia: leivinjauhetta ja ruokasoodaa

1tl kutakin: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, muskottipähkinää ja inkivääriä

oman maun mukaan vaniljaa

hyppysellinen suolaa

400g porkkanoita, hienona raasteena

100g mantelirouhetta

100g hasselpähkinärouhetta

puolikkaan limen raastettu kuori

kuorrutukseen:

200g maustamatonta tuorejuustoa

50g kondensoitua kookosmaitoa

100g tomusokeria

lisäksi: pähkinärouhetta, paahdettuja kookoslastuja ja/tai tuoreita marjoja

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja öljy ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taittele joukkoon porkkanaraaste, limen raastettu kuori sekä pähkinärouhe.

Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. Viimeistele pähkinärouheella tai paahdetuilla kookoslastuilla ja tarjoile.

P.s. Tämä kakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä sen maku vain paranee päivä toisensa jälkeen jääkaapissa. Parhaimmillaan se on kolme tai neljä päivää paistamisen jälkeen.

 

Jätä kommentti