Syksyn tullen tekee aina mieli aloittaa joku jännittävä uusi harrastus ja kokeilla rohkeita uusia tyylejä. Aloittaa vaikka jousiammunta ja ostaa nahkahousut. Alkusyksy meneekin yleensä nopeasti ohi miettiessä, millainen hieno uusi ihminen minusta on tulossa. Todellinen renesanssimies.
Kohta osaan kaiken ja kaikki ovat joko kateellisia minulle tai ihastuneita minuun.
Syyskuun puoliväliin mennessä huomaan kuitenkin, että todellisuudessa olen aivan liian kiireinen ja laiska mennäkseni oikeasti joka torstai sinne miekkailutunneille, ja kaiken lisäksi näytän uudessa räväkän värisessä villakangastakissani aivan säkilliseltä perunoita.
Onneksi siinä on vielä hintalaput kiinni, palautan sen ja ostan niilläkin rahoilla viiniä ja jäätelöä.
Sitten kaikki jatkuu aivan kuin aina ennenkin. Pukeudun samaan neuleeseen kuin viisi vuotta sitten, katson samat elokuvat uudelleen ja laitan yksinäisinä hetkinä entisille heiloille viestiä. Istun yksin kotona. Haaveilen tulevaisuuksista, jotka eivät ikinä toteudu. Ja leivon porkkanakakkua.
Tällä kertaa siinä on kuitenkin mukana kookosta!
Ainekset:
4 kananmunaa
3dl kookoskidesokeria (tai tummaa ruokosokeria)
100g sulatettua voita
1dl rypsiöljyä
2dl vehnäjauhoja
1dl kookosjauhoja
1dl mantelijauhoja
1tl molempia: leivinjauhetta ja ruokasoodaa
1tl kutakin: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, muskottipähkinää ja inkivääriä
oman maun mukaan vaniljaa
hyppysellinen suolaa
400g porkkanoita, hienona raasteena
100g mantelirouhetta
100g hasselpähkinärouhetta
puolikkaan limen raastettu kuori
kuorrutukseen:
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g kondensoitua kookosmaitoa
100g tomusokeria
lisäksi: pähkinärouhetta, paahdettuja kookoslastuja ja/tai tuoreita marjoja
Ohjeet:
Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja öljy ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taittele joukkoon porkkanaraaste, limen raastettu kuori sekä pähkinärouhe.
Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.
Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. Viimeistele pähkinärouheella tai paahdetuilla kookoslastuilla ja tarjoile.
P.s. Tämä kakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä sen maku vain paranee päivä toisensa jälkeen jääkaapissa. Parhaimmillaan se on kolme tai neljä päivää paistamisen jälkeen.