Ruokamatkailijan Normandia

Normandia on kuin yksi iso aarreaitta hyvän ruoan ystäville. Alueen omenat ovat maailmankuuluja niin leivonnaisista kuin siidereistä ja calvadoksesta. Niiden lisäksi Normandiassa kannattaa maistella ainakin mahtavia juustoja, sekä herkullisia paikallisia erikoisuuksia, kuten suolaisia galette-lettuja sekä tartiflette-paistoksia.

Normandian parhaat juustot

Camembert de Normandie on varmasti tunnetuin Normandian juustoista. Tämä kermaisan pehmeä juusto on elävä legenda, eikä turhaan. Normandiassa sitä voi kokeilla myös siiderissä loitettuna, koska mikään ei ole parempaa kuin juuston ja alkoholin yhdistelmä!

Livarot on saanut nimensä kuvankauniilta kylältä, jossa sitä yhä perinteisin menetelmin valmistetaan. Tällä juustolla on erittäin maanläheinen aromi sekä yllättävän vahva ja pistävä tuoksu.

Pont-l’Éveque on neliön mallinen valkohomejuusto. Makumaailmaltaan ja tyyliltään hieman kuin Camembert, mutta selvästi miedompi ja hitusen makeampi.

Neufchâtel on henkilökohtainen suosikkini. Tämä perinteisesti sydämen muotoisena myyty juusto todella on puhdasta rakkautta juustomuodossa. Sen pehmeä ja kermainen, hennon pähkinäinen aromi tekee kaikesta hieman parempaa!

Étretat on yksi Normandian kauneimmista rannikkokylistä, ja mahtava paikka maistella tuoreita mereneläviä

Tarte Normande on klassikkoleivonnaisista kaunein

Normandialaiset omenasiiderit ovat hieman erilaisia kuin ne teininä juodut mansikka-karambola-fizzit…

Jätä kommentti