Pandan-duffinit + kookoskuorrutus

Kyllä, olen erittäin tietoinen siitä, että nämä muffinit yltävät värikkäässä vihreydessään jo pelottavalle tasolle. Ymmärrän hyvin ettei tällaista väriä nähdessään tule ensimmäisenä vaistona mieleen suunsa avaaminen. Shrek ja Grinch ovat sinänsä ihan söpöjä ja hauskoja, mutta ei niitä kukaan suuhunsa halua.

Edellä mainittujen piirroshahmojen mausta en osaa sanoa mitään, mutta näiden pandan-uutteella* ja kookoksella maustettujen munkkimuffinien kohdalla olisi suuri vääryys pitää suunsa visusti kiinni – ne ovat nimittäin kyseenalaisesta ulkomuodostaan huolimatta käsittämättömän herkullisia!

*Pandan on Kaakkois-Aasiassa kasvava palmun kaltainen kasvi, jonka lehtiä käytetään laajalti alueen ruoanlaitossa, ja varsinkin leivonnassa. Lehtien makea aromi on erittäin omalaatuinen. Kukkaisan kookoksinen olisi ehkä paras kuvailu johon itse kykenen, mutta todellisuus on tietenkin paljon monimuotoisempi ja maukkaampi. Mielestäni pandan on yksi niitä asioita, joita jokaisen pitäisi ainakin kerran elämässään maistaa.

Ainekset:

100g pehmeää voita

2dl ruokosokeria

1 kananmuna

runsas ripaus vaniljaa

hitunen kardemummaa

3,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl pandan-uutetta

1,5dl maustamatonta jogurttia (tai kookosmaitoa)

lisäksi:

1dl sokeria

1dl kookoshiutaleita

75g sulatettua voita

Ohjeet:

Sekoita voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmuna seoksen joukkoon. Lisää puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista, sitten jogurtti tai kookosmaito sekä pandan-uute, ja viimeisenä loput kuivat ainekset.

Voitele ja sokeroi muffinivuoka ja jaa taikina vuokiin tasaisesti. Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat tummuneet hieman päältä.

Dippaa kypsät muffinit voisulaan ja pyörittele sokeri-kookosseoksessa. Nauti tuoreena!

Jätä kommentti