Paahdetut pähkinät

En voi ymmärtää sellaisia neuroottisia tai pakko-oireisia ihmisiä, joiden on pakko aina tehdä asiat juuri samalla tavalla, mutta minun pitää joka aamu syödä kahdeksan mantelia tai maailma saattaa pysähtyä. Kuusi mantelia riittää jos syön samalla yhden saksanpähkinän ja yhden parapähkinän, mutta muussa tapauksessa niitä pitää aina olla kahdeksan.

Tästä pakkomielteestäni voi syyttää äitiäni, tai oikeammin varmaan äitini äitiä, joka oli äidilleni opettanut, että pieni kourallinen manteleita pitää ihmisen terveenä. Tätä ajatusta taottiin lapsena päähäni niin tehokkaasti, että nyt tuntuisi todella hankalalta aloittaa päivää ilman pähkinöitä.

Pähkinäpakkomielteessäni ei siis ole kyse nautinnosta, vaan käytännön tarpeesta. Lähiaikoina olen kuitenkin varovaisesti leikitellyt nautinnon ja käytännön yhdistelystä – huomasin nimittäin, että paahdettuna kaikki pähkinät ovat huomattavasti herkullisempia. Nyt ainoa haaste on se, etten hotki niitä liikaa – koska siinäkin tapauksessa maailma saattaa pysähtyä.

Ainekset:

manteleita

saksanpähkinöitä

parapähkinöitä

ehkä jopa pistaaseja ja pekaaneja, jos olet leikkisällä tuulella

Ohjeet:

Levitä pähkinät yhdessä kerroksessa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne tummuvat vain hitusen. Kääntele pähkinöitä varovaisesti paistoajan puolivälissä ja tarkkaile myös niiden tuoksua – ne kyllä kertovat sitten kun ovat valmiita nautittavaksi!

Jätä kommentti