Mirror Glaze – kiiltävä peilikuorrutus kakulle

Mirror Glaze eli peilikiille on kiistatta kakkukuorrutuksista kaikkein näyttävin. Sitä näkee usein loistokkaiden leipomoiden kakuissa ja leivoksissa, harvemmin kotikeittiöiden tuotoksissa. Tämä saattaa johtua siitä, että valitettavasti se tuntuu olevan myös kakkukuorrutuksista kaikkein hankalin. Omakohtaisesti voin ainakin myöntää, että kaikki kiilteen päälle päätyneet koristeet on erittäin strategisesti aseteltu ns. ongelmakohtien päälle…

Mahdotonta peilikiilteen tekeminen ei kuitenkaan ole, edes kokemattomalle kotikokille. Sitä kokeillessa on toki hyvä muistaa, ettei kaiken tarvitsekaan aina olla täydellistä. Rakkaudella tehty kakku maistuu hyvälle vaikka sen peilikuorrutuksessa olisikin pieniä säröjä.

Rakkaus ei ole aina kaunista.

Ainekset:

4 liivatelehteä

150g valkosuklaata

1dl vettä

1dl sokeria

1dl glukoosisiirappia

1dl kondensoitua maitoa

valitsemaasi elintarvikeväriä

Ohjeet:

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja siirrä liivate syrjään odottamaan. Kiehauta pienessä kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää kattilaan kondensoitu maito ja nosta seos pois liedeltä.
Lisää liivatelehdet ja sekoita huolellisesti kunnes liivate liukenee täysin. Kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin. Lisää valitsemasi väriaine ja sekoita sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Huom! Peilikiille kaadetaan aina pakastimessa olleen jäisen kakun päälle. Itse käytin kerrostettua mousse-kakkua, mutta peilikiille voisi toimia hienosti myös esimerkiksi juustokakkujen koristeena.
Aseta jäinen kakku esimerkiksi uuniritilän tai suuren siivilän päälle ja kaada kuorrute siivilän läpi kakun päälle. Kuorrutetta valuu yli jonkin verran, joten alle kannattaa asettaa laakea astia tai suorittaa koko toimenpide esimerkiksi lavuaarin päällä.

Jätä kommentti