Crème brûlée on yksi tämän maailmamme hienoimmista ja herkullisimmista jälkiruoista, eikä brownie kaukana siitä jonon kärjestä ole myöskään. On siis varmasti helppo kuvitella, miten leveän hymyn kasvoilleen saa kun maistaa tätä kahden herkun hekumallista yhdistelmää…
Crème brûlée saattaa kuulostaa haastavalta tai hankalalta, mutta sen hienoa ranskalaista nimeä ei kannata turhaan arkailla – tämä herkku on nimittäin erittäin helppo valmistaa ilman mitään erikoistarpeita tai erityisosaamista. Jos jopa minä pystyn siihen niin sinäkin pystyt!
Ainekset:
Brownie-pohja:
200g sulatettua voita
200g tummaa suklaata
2dl kaakaojauhetta
2dl mantelijauhetta
2dl sokeria
4 kananmunaa
Créme brûlée:
2,5dl sokeria
100g sulatettua voita
6dl kermaa
oman maun mukaan vaniljaa
2rkl maissitärkkelystä
+ päälle sokeria brûléeraukseen
Ohjeet:
Aloita valmistamalla brownie-pohja. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa pienissä pyrähdyksissä ja välillä sekoitellen. Sekoita suklaa ja voisula, sokeri, kananmunat, kaakaojauhe ja mantelijauhe (tai vehnäjauho) huolellisesti yhteen. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista crème brûlée brownie-osion paistuessa. Sekoita pienessä kattilassa sokeri, voi, kerma (tai täysmaito) ja kiehauta. Lisää vanilja sekä maisistärkkelys ja jatka seoksen kypsentämistä matalalla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen, kunnes koostumus muistuttaa paksuhkoa vanukasta. Kaada brownie-pohjan päälle ja paista uunissa vielä muutaman minuutin ajan.
Ripottele crèmen päälle hento kerros hienoa sokeria ja liekitä kullankeltaiseksi ja rapeaksi. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen ja yrttien kera!