Tamago – japanilainen munakas

Kananmuna kaikissa kauniissa muodoissaan on yksi ehdottomista lempiruoistani. Se tuo iloisen mielen täydellisesti keitettynä tai vaikka rentona kokkelina. Joskus on kuitenkin kiva kokeilla myös jotain hieman erilaista kananmunasta. Tämä makean maukas japanilainen munakas tuo välittömästi miellyttävää itämaista säväystä suomalaiseenkin aamiaispöytään. Tamago soveltuu toki mainiosti myös lounaalle tai päivälliselle.

Ainekset:

4 kananmunaa

1rkl sokeria

1rkl soijakastiketta

1,5rkl Mirin-riisiviiniä

öljyä paistamiseen

Ohjeet:

Vatkaa ainekset huolellisesti yhteen kulhossa. Lämmitä öljy paistinpannulla ja kaada munaseosta pannulle juuri sen verran, että ohut kerros peittää koko pannun pohjan. Paista matalalla lämmöllä noin minuutti, kunnes seos alkaa kiinteytyä vain hieman. Taittele varovasti (esimerkiksi muovista lastaa käyttäen) reunasta noin 2-3 senttimetriä kerrallaan sisäänpäin, yksi kerros aina edellisen päälle, kunnes pannun laidalla on paksu pino kypsää munakasta.

Öljyä pannu kevyesti ja kaada uusi ohut kerros munaseosta pannulle ja hivuta kypsää osaa ylös sen verran, että raaka seos pääsee leviämään myös sen alle. Lähde rullaamaan taas siitä päädystä, kasvattaen munakasrullaa jokaisella käännöksellä. Toista kunnes koko taikina on käytetty. Nauti sellaisenaan tai kokeile sushiriisin ja norilevän kanssa nigirinä.

Jätä kommentti