Spirulinaa & lääkehiiltä – detox päästä varpaisiin

Joidenkin viikonloppujen jäljiltä saattaa olla ei-niin-levännyt olo. Joskus ehkä jopa miettii, että oliko kaikki se juhliminen nyt oikeasti sen arvoista, että seuraavat pari päivää menee vajaakuntoisena. Sitten on niitä oikeasti rankkoja viikonlopun jälkimaininkeja. Niitä kun vielä maanantaina googlaa ”voiko krapulaan kuolla” eikä ihan tosissaan ole varma, että selviääkö päivästä. Koko keho on yhä täynnä myrkkyjä ja pahaa oloa eikä juuri millekään muulle enää jää tilaa.

Itse olen herrasmies, mutta joskus sitä sattuu vahinkoja ja niin sanottuja ylilyöntejä. Itselleni tuli kuitenkin taannoin suihkussa itkiessäni suuri valaistumisen hetki. Huomasin nimittäin, että apteekkariystävältäni lahjaksi saamassani shampoossa kehutaan lääkehiilen ja spirulinan terveysvaikutuksia. Aloin pohtia, että jos ne kerran niin suurta hyötyä antavat ihmiselle jo päänahan kautta niin varmasti niistä saisi vielä enemmän irti sisäisesti nautittuna.

Ei hätää, en juonut shampootani. Sen sijaan aloin väsätä lääkehiilellä maustettuja kuohkeita pannukakkuja ja tein niille vielä spirulina-kastikkeen. Tuliko niiden avulla henkisesti ja fyysisesti parempi ja puhdistautunut olo? No ei oikeastaan. Mutta yllättävän herkullista voi saada aikaan myös terveellisistä raaka-aineista – kunhan lisää voita ja sokeria!

Ainekset:

1dl maustamatonta jogurttia

1dl maitoa

2 kananmunaa

1rkl rypsiöljyä

1-3rkl lääkehiilijauhetta

1tl kardemummaa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

voita paistamiseen

Spirulina-kastike:

1dl maustamatonta jogurttia

1-2rkl spirulina-jauhetta

(ripaus sokeria ja vaniljaa)

Ohjeet:

Aloita sekoittamalla jogurtti ja maito kulhossa. Vatkaa kananmunat seoksen joukkoon yksitellen ja lisää seuraavaksi joukkoon öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seoksen joukkoon huolellisesti.

Pudota kuumalle, voidellulle pannulle pieni kauhallinen taikinaa kerrallaan ja litistä tai muotoile tarvittaessa hieman, mutta jätä taikina mieluiten ainakin parin sentin paksuiseksi. Paista minuutti, käännä nopeasti ja paista 1-2 minuuttia kypsäksi. Viimeistele spirulina-kastikkeella ja marjoilla.

 

 

Jätä kommentti