Porkkanahillo

Porkkanahillo on mahtava lisäys esimerkiksi juustotarjottimelle. Etenkin kovien ja pitkään kypsytettyjen juustojen kanssa porkkanan hento aromikkuus ja hienovarainen makeus toimii todella hyvin. Tämä hämäävän yksinkertainen porkkanahillo on todella helppo tehdä, mutta sitä ei kannata aliarvioida – lopputulos on yllättävän hienostunut ja monikäyttöinen!

Ainekset:

500g porkkanoita, kuutioituna tai raasteena

3dl sokeria

2 sitruunan puristettu mehu

Puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Ripaus suolaa ja muskottipähkinää

Ohjeet:

Heitä porkkanapalat pieneen kattilaan ja lisää vettä niin, että porkkanapalat peittyvät veteen. Keitä pehmeäksi, valuta vesi pois ja soseuta tehosekoittimessa. Palauta kattilaan ja lisää sokeri, sitruunamehu sekä sitruunan kuori. Kiehauta ja jatka keittämistä keskilämmöllä viitisen minuuttia, välillä varovaisesti sekoitellen. Lisää lopuksi suola ja muskottipähkinä. Anna jäähtyä. Nauti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: