Kotitekoiset kalapuikot

kalapuikot

Siinä vaiheessa tietää menneensä vähän liian pitkälle kun levittää kotitekoisen näkkileivän päälle itse tekemäänsä voita. Itse tehty ruoka on kuitenkin koukuttavaa, ja usein on jopa yllättävää, miten paljon herkullisempaa ruokaa sitä saa aikaiseksi ihan itse omassa vaatimattomassa keittiössään.

Nämä herkulliset kotitekoiset kalapuikot valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti ja kaiken lisäksi ne ovat ehdottomasti parempia ja ravinteikkaampia kuin pakaste-altaan perukoilta löytyvät ysäripuikot (jotka kuitenkin rehellisyyden nimissä ovat myös ihan sikahyviä).

Herkuttele esimerkiksi tartar-kastikkeen tai srirachan ja bataattiranskalaisten kera!

Ainekset:

500g turskaa (tai muuta valkoista ja mahdollisimman ruodotonta kalaa)

1 kananmuna & 2 kananmunan valkuaista

2dl korppujauhoja

1dl maissijauhoja

mustapippuria, cayennepippuria, valkopippuria, merisuolaa

oliiviöljyä

Ohjeet:

Aloita paloittelemalla kala tasaisen kokoisiksi tikuiksi. Hiero kalapalojen pintaan hieman merisuolaa.

Vatkaa kananmunat kevyesti rikki syvällä lautasella ja sekoita kuivat ainekset keskenään toisella lautasella.

Dippaa kalapalat ensin jauhoseokseen, sitten kananmunaseokseen ja lopuksi uudelleen huolellisesti jauhoseokseen.

Levitä leivinpaperille ohut kerros oliiviöljyä ja asettele kalapuikot riviin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kääntäen kalapuikot paistoajan puolivälissä, kunnes kalapuikkojen kuorrutus tummuu kauniisti. Tarjoile sitruunaviipaleiden ja haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Yksi kommentti

  1. Kotitekoiset kalapuikot ovat käsittämättömän hyviä. Meillä suosikkireseptissä silputaan myös reilusti yrttejä korppujauhokuorrutuksen sekaan. Testaa ihmeessä. Ovat aivan ihania.

    Tykkää

Jätä kommentti