Raikas raejuusto-avokadosalaatti

raejuusto-avokadosalaatti

Minulta kysytään usein, miten on mahdollista etten ole sairaalloisen liikalihava vaikka leivon aina ”kaikkia ihania kakkuja”. Myönnän kyllä, että tällaisia herkkuja on vaikea vastustaa, mutta en minä niitä sentään ihan päivittäin itselleni leivo. Mielelläni niin toki tekisin, mutta kun en halua olla sairaalloisen liikalihava vielä. Säästän sen eläkepäivilleni – on sitten jotain, mitä odottaa.

Useimpina päivinä, siinä kakkujen ja pestoleipien välissä, lautasellani on tätä kevyttä ja raikasta raejuusto-avokadosalaattia. Olen melko varma, että jos joutuisin kehonkoostumusmittaukseen niin päivästä riippumatta olisin noin 40-prosenttisesti avokadoa.

Lempisalaatillani ei ole tarkkaa reseptiä. Kiireettöminä päivinä saatan lisätä joukkoon paljon muutakin hyvää kun taas kiireisen arjen keskellä puolikas avokado raejuustopurkkiin työnnettynä ajaa täysin hyvin saman asian. Siinä tämän salaatin hienous piileekin – raikas raejuusto ja kermaisa avokado ovat täydellinen yhdistelmä, johon voi lisätä oman makunsa mukaan lähestulkoon mitä tahansa!

Ainekset:

200g raejuustoa

puolikas avokado, kuutioituna

puolikas punainen chili, silputtuna

1rkl hampunsiemeniä

tuoreita yrttejä, esim. korianteria tai minttua

(pieni puristus limeä)

Ohjeet:

Tämä on melko monimutkaista, joten nyt kannattaa olla tarkkaavainen:

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja nauti.

Jätä kommentti