Matkalla jonnekin: Ruokamatkailijan Praha

ruokamatkailijan praha

ruokamatkailijan praha

praha

praha

praha

praha

praha

prahaPakenin viimeviikkoista syntymäpäivääni Prahaan, kapeiden mukulakivikatujen, vuosisatoja vanhan arkkitehtuurin ja iltavaloissa kimaltelevan Vltava-joen äärelle. Samalla pääsin tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja löysin uuden suosikkileivonnaiseni: Trdelnik.

Tsekkien versio korvapuustista on metallisen vartaan ympärillä grillattu sylinterimäinen kanelipulla, jonka pintaan hierotaan runsaasti kanelia, sokeria ja vaniljaa. Se on päältä hieman rapea ja tummunut ja sisältä ihanan kuohkea ja suussasulavan pehmeä. Parempaa ei voi olla.

Lisää kuvia ja kuulumisia Prahan reissusta ja kaupungin ruokatarjonnasta löytyy osoitteessa matkallajonnekin.wordpress.com.

Yksi kommentti

  1. Ihastelin jo Instan puolella kuviasi Prahasta.Kauniilta näyttää! Ja tuo tsekkien korvapuusti näyttää ihan samalta kuin unkarilaisten kürtőskalács(en ole käynyt Unkarissa,mutta täällä on pari sellaiseen erikoistunutta paikkaa)

    Tykkää

    • Kävin viime vuonna Budapestissä, mutta siellä ei valitettavasti tullut kürtőskalácseja vastaan… Trdelnik oli kyllä niin herkullinen, että tekisi mieli väsätä omaan keittiöön tuollainen grillipiste!

      Tykkää

Jätä kommentti