Gluteeniton kookos-toscakakku

gluteeniton kookos-toscakakku

Tuparit on nyt juhlittu ja limoncellot juotu. Olo on kuin elävällä kuolleella ja peilistä vastaan tuijottaa juuri sellainen. Naapureita on valvotettu yön pikkutunneille asti ja asunto on niin sotkuinen, että olisi helpompaa muuttaa heti uuteen asuntoon siivoamisen sijaan. Juhlat olivat siis erittäin onnistuneet.

Mahtavasta illasta on vaikea nimetä yhtä kohokohtaa, koko ilta nimittäin tuntui yhdeltä suurelta kohokohdalta. Erityistä iloa illan aikana toi kuitenkin tämä käsittämättömän herkullinen gluteeniton kookos-toscakakku. Mehevän pohjan ja rapean toscakuorrutuksen yhdistelmä on vastustamaton, ja olen erittäin onnellinen, että löysin juhlien jälkeisenä aamuna vaatekomerostani vielä yhden viimeisen toscapalan. Nyt on hyvä olla.

Ainekset:

3 kananmunaa

3dl tummaa ruokosokeria

1dl kermaa (tai maitoa)

100g sulatettua voita

3dl mantelijauhetta (n. 150g)

1,5dl kookosjauhoja

1tl leivinjauhetta

hyppysellinen kardemummaa

tosca-kuorrutukseen:

150g voita

1dl kuohukermaa

2,5dl sokeria

200g mantelilastuja

100g kookoslastuja

Ohjeet:

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kerma ja sulatettu voi ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kakkupohjan kypsyessä uunissa voit valmistaa tosca-kuorrutuksen. Ruskista voi kevyesti pannulla, lisää sitten sokeri, kerma ja manteli- sekä kookoslastut. Hämmennä kevyesti ja paista viitisen minuuttia, kunnes seos alkaa tummua ja kiinteytyä hieman. Levitä kakkupohjan päälle tasaisesti ja paista uunissa vielä 10-15 minuutin ajan, kunnes tosca on tummunut kauniin kullanruskeaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin.

Toscakakku säilyy herkullisena jopa viikon, mutta on vaikea kuvitella tämän herkun säilyvän niin kauaa.

Jätä kommentti