Nutella-juustokakku

nutella-juustokakku

Onnellisuus on mielestäni mielenkiintoinen käsite. En ole edes täysin varma, käsitänkö sen samalla tavalla kuin muut. Minulle onnellisuus koostuu pienistä hetkistä ja pienistä asioista. Onnellisuus karkaa sitä jahdatessa; se pitää löytää kuin sattumalta.

Onnellisuutta on joskus vaikea havaita hetkessä. Usein vasta jälkeenpäin huomaa olleensa jollain hetkellä puhtaasti onnellinen. Itse yritän olla edes hetken aikaa onnellinen päivittäin. En jahtaa sitä, mutta yritän löytää aihetta onneen arjesta ympärilläni.

Onni voi olla mitä tahansa. Se voi olla auringon lämpö poskilla, se voi olla jännitys ennen suurta elämystä, se voi olla se hyvä olo kun venyttelee aamulla sängyssä… Tai se voi olla täydellinen makuelämys.

nutella-juustokakku

Keittiössä minulla on kaksi asiaa, jotka tekevät minut aina onnelliseksi: nutella ja juusto. Tässä kakussa kaksi suurinta ruokarakkauttani yhdistyvät hurmaavan herkulliseksi kakuksi. Hennon suklaisa, makean pähkinäinen, kermaisa ja kuohkea. Onnellisuutta kakkumuodossa.

Ainekset:

400g maustamatonta tuorejuustoa

250g rasvatonta maitorahkaa

250g nutellaa

1dl sokeria

3 kananmunaa

vaniljaa ja muskottipähkinää

kakkupohja:

150g digestive-keksejä, murskattuna

75g sulatettua voita

2rkl nutellaa

Lisäksi: tummaa suklaata & valkosuklaata

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja. Sekoita murskatut digestive-keksit ja sulatettu voi sekä nutella huolellisesti yhteen ja painele voidellun kakkuvuoan pohjalle.

Sekoita tuorejuusto, maitorahka, nutella ja sokeri huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen ja mausta makusi mukaan vaniljalla ja muskottipähkinällä. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 160-asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta täysin kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Kakku kiinteytyy vielä jäähtyessään. Viimeistele raastetulla suklaalla ja nauti!

Jätä kommentti