Onnellisuus on mielestäni mielenkiintoinen käsite. En ole edes täysin varma, käsitänkö sen samalla tavalla kuin muut. Minulle onnellisuus koostuu pienistä hetkistä ja pienistä asioista. Onnellisuus karkaa sitä jahdatessa; se pitää löytää kuin sattumalta.
Onnellisuutta on joskus vaikea havaita hetkessä. Usein vasta jälkeenpäin huomaa olleensa jollain hetkellä puhtaasti onnellinen. Itse yritän olla edes hetken aikaa onnellinen päivittäin. En jahtaa sitä, mutta yritän löytää aihetta onneen arjesta ympärilläni.
Onni voi olla mitä tahansa. Se voi olla auringon lämpö poskilla, se voi olla jännitys ennen suurta elämystä, se voi olla se hyvä olo kun venyttelee aamulla sängyssä… Tai se voi olla täydellinen makuelämys.
Keittiössä minulla on kaksi asiaa, jotka tekevät minut aina onnelliseksi: nutella ja juusto. Tässä kakussa kaksi suurinta ruokarakkauttani yhdistyvät hurmaavan herkulliseksi kakuksi. Hennon suklaisa, makean pähkinäinen, kermaisa ja kuohkea. Onnellisuutta kakkumuodossa.
Ainekset:
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g rasvatonta maitorahkaa
250g nutellaa
1dl sokeria
3 kananmunaa
vaniljaa ja muskottipähkinää
kakkupohja:
150g digestive-keksejä, murskattuna
75g sulatettua voita
2rkl nutellaa
Lisäksi: tummaa suklaata & valkosuklaata
Ohjeet:
Aloita valmistamalla pohja. Sekoita murskatut digestive-keksit ja sulatettu voi sekä nutella huolellisesti yhteen ja painele voidellun kakkuvuoan pohjalle.
Sekoita tuorejuusto, maitorahka, nutella ja sokeri huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen ja mausta makusi mukaan vaniljalla ja muskottipähkinällä. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 160-asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta täysin kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Kakku kiinteytyy vielä jäähtyessään. Viimeistele raastetulla suklaalla ja nauti!