Suklaa-pekaanipähkinäpiiras

suklaa-pekaanipähkinäpiiras

Lomailen parhaillaan Raumalla, länsirannikon kauneimmassa kaupungissa. Kerta toisensa jälkeen unohdan, miten hauskaa täällä on vähän täällä onkaan tekemistä. Kokonaisuudessaan on kuitenkin ollut erittäin kiva loma, vaikka kaikkien äitini pikkusomien koriste-esineiden, lasipöytien ja loputtomien rottinkihuonekalujen keskellä tuntee välillä olevansa keskellä Miami Vicen tai Tyttökultien lavasteita.

Suurimman osan lomastani olen viettänyt keittiössä, kokkaillen kaikenlaisia herkkuja itselleni ja muille, kuin onnellinen orja. Tänään irtaannuin kuitenkin hetkeksi hellasta ja kävin reilun 12 kilometrin lenkillä, kierrellen Rauman kauneimpia ja rumimpia kulmia.

rauma

rauma

rauma

Kitukränn, Suomen kapein katu (yllä)

Pyöräilylenkiltä palatessani olin erittäin onnellinen, että olin aiemmin leiponut. Tämä suklainen pekaanipähkinäpiiras maistuu nimittäin normaaliakin paremmalta kun on täysin nääntynyt ja nälkäinen! (On se kyllä muutenkin ihan hyvää…)

pekaanipähkinäpiiras

Ainekset:

100g tummaa suklaata

3dl ruokosiirappia

1dl tummaa sokeria

hyppysellinen vaniljaa, kanelia ja kardemummaa

Yhden appelsiinin raastettu kuori

hyppysellinen suolaa

250g rouhittuja pekaanipähkinöitä

pohja:

2,5dl vehnäjauhoja

100g kylmää voita

180°C n. 45min, kunnes kiinteä – anna jäähtyä yön yli

Ohjeet:

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa ja sekoita kulhossa siirapin, sokerin, mausteiden ja appelsiinin kuoren kanssa. Lisää rouhitut pähkinät ja sekoita varovaisesti.

Valmista piiraspohja sekoittamalla paloiteltua kylmää voita vehnäjauhojen joukkoon käsin nyppien. Halutessasi voit lisätä pohjaan myös hieman sokeria, mutta minusta se ei sitä erityisesti kaipaa.

Painele pohja piirasvuoan pohjalle ja reunoilla ja kaada täyte päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes täyte on kiinteä. Anna jäähtyä useamman tunnin ajan tai jopa yön yli ennen paloittelua ja tarjoilua.

Jätä kommentti