’Se’ avokadopasta + kesäkurpitsaspaghetti

avokadopasta kesäkurpitsaspaghetti

Syksy 2012 jää ikuisiksi ajoiksi historiaan avokadon kautena. Muistan yhä kun Alexander ja Hanna Gullichsenin alkuperäinen resepti räjähti kansan tietoisuuteen ja yhtäkkiä kaikki puhuivat siitä avokadopastasta. Itse olin syönyt avokadoja runsain määrin jo vuosien ajan ja lähinnä ärsyynnyin kun kaikkien mielestä oli jotenkin niin innovatiivista tuunata perusguacamolesta pastakastike. Ärsytti tietenkin myös se, että avokadot olivat hetken aikaa aina loppu kaupoista.

Minussa syntyy aina voimakas vastareaktio kaikelle sellaiselle, jota hypetetään liikaa tai sellaiselle, josta muut ovat liian innoissaan. Hipsterijuurilleni uskollisena pidin siis avokadopastaa liian mainstreamina enkä suostunut sitä edes kokeilemaan.

Vuosia myöhemmin ajattelin kuitenkin ettei siitä nyt olisi haittaa jos kerran kokeilisin, ja ihan salaa itsekseni. No… Pakko se on myöntää – varsinkin nyt kun suurin hype on ohi – että onhan se erittäin hyvä pasta-annos. Jopa italialaiset ystäväni tekevät sitä nykyään ja hyväksyvät sen perinteisten italialaisten pasta-annosten pantheoniin.

Oma versioni on kevyt muunnelma alkuperäisestä, ja tällä kertaa tarjolla kesäkurpitsasta valmistetun ”spaghetin” kanssa.

Ainekset:

2 kypsää avokadoa

yhden limen puristettu mehu

0,5dl oliiviöljyä

kourallinen basilikaa

puolikas punainen chili

1-2 valkosipulin kynttä

suolaa ja mustapippuria

2-3rkl kuumaa vettä

25g parmesaania

25g pecorinoa

kesäkurpitsaspaghetti:

2 kesäkurpitsaa

1tl oliiviöljyä

Ohjeet:

Aloita valmistamalla avokadokastike. Kuori ja pilko avokadot ja sekoita astiassa limemehun sekä oliiviöljyn kanssa. Lisää joukkoon silputtu basilika, chili, valkosipuli sekä runsaasti suolaa ja mustapippuria. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten joukkoon vielä raastetut juustot.

Kesäkurpitsaspaghetti valmistuu naurettavan helposti ja on oivallinen korvike perinteiselle pastalle. Viipaloi kesäkurpitsat ensin pituussuunnassa mandoliinilla tai vaikka juustohöylällä. Leikkaa sitten veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Paista kevyesti öljytyllä pannulla parin minuutin ajan, kunnes kesäkurpitsat ”rentoutuvat” hieman ja muuttuvat joustaviksi. Sekoita kastike spaghetin joukkoon ja tarjoile.

Yksi kommentti

  1. Minä tykästyin siihen tosi paljon,mutta omassa versiossani oli hurja määrä yrttejä,mikä täällä on helppo juttu.Mulla on myös aina sekä korianteria että lehtipersiljaa (ja basilikaa) ja pastana on useimmiten ollut sobanuudelit,välillä shiratakinuudeleita.Vieläkin tykkään jos teen tuota joskus. Ja olen täällä jakanut eteenpäin parille tutulle,jotka tykästyivät siihen paljonkin(tuolla isommalla yrttimäärällä….)

    Tykkää

Jätä kommentti