Raejuustokakku

raejuustokakku raejuustopaistos

Lähiaikoina on tuntunut siltä kuin kukaan ei puhuisi mistään muusta kuin raejuustosta. Yksi toisensa jälkeen ihmiset ympärilläni ovat supisseet ja kuiskutelleet jostain mystisestä ja myyttisestä raejuustopaistoksesta, josta minä hölmö en ollut ikinä ennen kuullutkaan.

Lopulta tämäkin amatöörisalapoliisi pääsi kärryille. Kyseessä on siis ilmeisesti alunperin tammikuussa 2004 Helsingin Sanomissa julkaistu resepti, joka on syystä tai toisesta nyt reilua vuosikymmentä myöhemmin lähtenyt kunniakierrokselle.

Itse muokkasin alkuperäistä reseptiä melko kovalla kädellä. Käsittelin raejuuston tehosekoittimessa sileäksi, koska mielestäni rakeinen ei ikinä ole oikea koostumus ruoalle. Lopputulos on erittäin raikas ja kevyt versio juustokakusta. Eilinen testimaistajani jopa ehdotti, että kakulle sopisi nimeksi fitnessjuustokakku

Ainekset:

400g rasvatonta raejuustoa

250g rasvatonta maitorahkaa

1dl rasvatonta maitoa

1rkl maissitärkkelystä

3 kananmunaa

2-3rkl sokeria

runsaasti vaniljaa

1rkl kookospalmusokeria

Ohjeet:

Sekoita raejuusto ja maitorahka tehosekoittimessa ja käsittele sileäksi ja kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon maito ja maissitärkkelys. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi sokeri ja vanilja. Halutessasi voit lisätä myös raastettua sitruunankuorta.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja ripottele kookospalmusokeri taikinan pinnalle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes kakku tummuu hieman päältä ja tuntuu kiinteältä kosketettaessa. Tarjoile tuoreiden marjojen kera!

Jätä kommentti