Tämä kakku on suurin ylpeyteni ja heikkouteni.
Siinä nimittäin yhdistyy kaksi suurinta intohimoani, alkoholi ja leivonnaiset. Sattumoisin nuo intohimot ovat myös kaksi suurinta heikkouttani. Tämä herkullinen kakku on mehevä, vastustamattoman maukas ja täynnä giniä – aivan kuin tekijänsä.
Gin-kammoistenkaan ei kannata kuitenkaan säikähtää, gin maistuu kakussa erittäin hienovaraisesti. Lähinnä se tuo kakulle hentoa mausteisuutta ja ryhtiä. Etualalle kakussa pääsee sitruksinen raikkaus ja kevyt alkoholin potku.
Ei tätä välttämättä töihin kannata lounasnaposteltavaksi ottaa, mutta kesän piknikeillä tai viikonlopun grillijuhlissa se on varma hitti. Eikä tästä nyt humalaan tule vaikka maistaisi vähän isommankin palan. Enintään hieman hilpeälle tuulelle, mutta siitä kunniasta suuren osan saa myös uskomattoman maistuva makuelämys.
Ainekset:
200g pehmeää voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
2 limeä
1 sitruuna
1tl vaniljajauhetta
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl giniä
kostutukseen:
0,5dl giniä
0,5dl tonic-vettä
0,5dl sokeria
kuorrutukseen:
250g tomusokeria
0,5dl giniä
2rkl tonic-vettä
1tl vaniljajauhetta
lime- ja sitruunasiivuja koristeeksi
Ohjeet:
Aloita vatkaamalla voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää sitrushedelmien raastettu kuori ja vanilja ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat ainekset ja gin sekä yhden limen puristettu mehu niin, että kuivat aineet aloittavat ja lopettavat vuorottelun.
Sekoita rauhallisesti kunnes taikina on täysin sileä. Paista voidellussa uunivuoassa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku tummuu hieman päältä ja keskelle työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Uunipellillä tästä taikinasta tulee omaan makuuni hieman liian ohut, silloin taikina kannattaa tehdä jopa kaksinkertaisena.
Töki tikulla kakku täyteen pieniä reikiä ja kaada puolet kostutuksesta kuuman kakun päälle. Anna kakun jäähtyä, levitä loppu kostutus kakun päälle ja laita jääkaappiin tunniksi maustumaan.
Valmista kuorrute sekoittamalla muut ainekset tomusokerin joukkoon. Kaada kuorrutus välittömästi kakun päälle ja koristele nopeasti limen ja sitruunan siivuilla tai niiden raastetulla kuorella. Leikkaa neliöiksi ja hurmaa ystäväsi heidän uudella lempikakullaan!
GT-kakku on julkaistu alunperin 1.5.2013 osoitteessa antonanton.fi.
Ihana kakku, tämähän sopiikin vappuun tosi kivasti!! Ehtiiköhän vielä gin-ostoksille 😀
TykkääTykkää
Tämä on kyllä täydellinen vappukakku… Vielä ehtii!
TykkääTykkää
”yhen kakkupalan vaan otin”
TykkääTykkää
Haha, tämä kakku on hyvä tekosyy siihen, miksi huomenna särkee pää.
TykkääTykkää
Kiva kakku! Itse tykkään yhdistää lempparijuomaani rommia kakkuihin mutta miksei giniäkin;D Mulla on kaapissa lähes avaamaton pullo tequilaa,kävisköhän sekin;D
TykkääTykkää
Eilisen vappuhumun keskellä huomasin, että reposado tequila ainakin sopii tosi kivasti veriappelsiinin ja limen kanssa, niistä sais varmasti hyvän kakun!
TykkääTykkää
Tämä on hauska 😀 Ehdottomasti menee kokeiluun.
TykkääTykkää
Kannattaa kokeilla, tämä on kyllä yksi omista ikisuosikeista!
TykkääTykkää
Vinkeä idea! Kuvastakin melkein voi maistaa, miten mehevä kakun täytyykään olla 🙂
TykkääTykkää
Tämä on kirjaimellisesti suussa sulava kakku, melkein kuin giniä ja hattaraa söisi!
TykkääTykkää
Olen vasta lähipäivinä löytänyt blogisi mutta olen täysin koukussa. Ihania kuvia ja reseptejä, tekisi mieli kokeilla ihan jokaista!!
TykkääTykkää
Kiva kun olet löytänyt! Nyt sitten vaan kokeilemaan!
TykkääTykkää
Päivitysilmoitus: Ruokablogi Jerryn keittiössä 2014-2017 – Jerry Kivelä