Rakas raikas lime-juustokakku

juustokakku

Rakkaus on merkillinen asia. Siitä näkee viihdyttäviä versioita tv:ssä ja elokuvissa, mutta oikeassa elämässä se tuntuu ottavan monenlaisia muuttuvia muotoja. Joskus rakkaus ja viha tuntuvat olevan erittäin lähellä toisiaan. Rakkauden määritelmä on minulta kuitenkin yhä hukassa. Ehkä rakkautta on niin vaikea määritellä, koska se voi merkitä eri ihmisille eri asioita.

Olen viettänyt lähipäivinä aivan liikaa aikaa ikkunalaudalla, tuijotellen sateista Helsinkiä ja pohdiskellen rakkauden monimuotoista luonnetta. Poikkeuksellisen käytökseni on aiheuttanut suurimmalta osin varmaankin se, että paras ystäväni on menossa huomenna naimisiin.

Jännitän häitä varmasti enemmän kuin hän – en ole koskaan ollut järin hyvä vastaanottamaan tai käsittelemään muutoksia ja nyt niitä tuntuu tapahtuvan ympärilläni jatkuvasti. En ole jotenkin vielä tajunnut olevani sen ikäinen, että oma ikäluokkani alkaa jo mennä naimisiin. Kai tässä pitäisi hiljalleen kypsyä ja ugh aikuistua.

Kaiken lisäksi pidän häissä puheen, eikä hääpuheessa saisi ehkä olla niin sarkastinen eikä kertoa pikkutuhmia vitsejä. Hääpuheessa pitäisi puhua rakkaudesta. Mutta Haddawayn sanoin, What is love?

Okei, sitten tähän kakkuun. Se ei liity äsköiseen vuodatukseen oikeastaan mitenkään, vaikka rakkauteni juustokakkuja kohtaan onkin erittäin voimakas ja vailla vertaa. Tässä kakussa lime tuo ekstraraikkautta ja kohottaa kermaisan juustokakun entistä herkullisemmaksi.

Ainekset:

250g Digestive-keksejä, murskattuna

100g sulatettua voita

1 limen raastettu kuori

hyppysellinen kardemummaa

täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa

1prk creme fraichea

2dl sokeria

2rkl maissitärkkelystä

4 kananmunaa

1dl kermaa

3 limen raastettu kuori

hyppysellinen muskottipähkinää

oman maun mukaan vaniljaa

kuorrutus:

250g smetanaa

3rkl sokeria

1tl vaniljajauhetta

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja: murskaa digestive-keksit huolellisesti ja sekoita yhteen sulatetun voin sekä limen kuoren ja kardemumman kanssa. Lisää hieman voita jos seos on liian kuiva tai murusta pari keksiä lisää jos se tuntuu liian kostealta. Painele valmis pohja voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytettä.

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja tärkkelys huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää raastettu limen kuori, kerma ja mausteet ja sekoita varovaisesti. Älä vatkaa taikinaa liikaa enää tässä vaiheessa.

Kaada valmis täyte kakkupohjan päälle, tasoita nuolijalla tai veitsellä mahdollisimman sileäksi ja paista 180-asteisessa uunissa 10 minuttia. Laske sitten uunin lämpö 140-asteiseksi ja jatka paistamista noin 80 minuuttia. Uuneissa saattaa olla eroja, etkä halua ylikypsää juustokakkua, joten ala kurkistella uuniin jo tunnin paikkeilla säännöllisin väliajoin. Valmiin kakun tulisi olla kiinteä reunoilta, mutta hieman hyllyvä keskeltä.

Sekoita smetana, sokeri ja vanilja huolellisesti yhteen ja levitä uunista tulleen kuuman kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku vielä takaisin uuniin 10-15 minuutiksi. Kierrä veitsen kanssa kakun reunat heti kun otat sen uunista, jotta kakku ei tartu vuokaan jäähtyessään. Anna jäähtyä useamman tunnin ajan tai jopa yön yli. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa!

Yksi kommentti

  1. Riina

    Jaan rakkautesi juustokakkuja kohtaan, varsinkin tällaisena hetkenä kun paras ystäväsi on menossa huomenna naimisiin!

    Tykkää

Jätä kommentti