Caesar

caesar-salaatticaesar-salaatti kastike

Caesar-salaatti on ehkä nerokkain ja herkullisin salaatti koko maailmassa. Ainoa asia tässä maailmassa, joka kykenee hetkellisesti himmentämään rakkauteni Caesaria kohtaan on se, jos joku lausuu sen Keessar. Ihan oikeasti, jos vielä yksi typerä ihminen uskaltaa tulla minulle sanomaan, että se pitäisi lausua latinalaisittain jonkun vuonna miinus sata syntyneen keisarin takia niin siitä tulee sitten kahakka tai vähintäänkin mittelö.

Tämä salaatti on toki klassikko, mutta ei sentään ihan ajanlaskua edeltävä. Todellisuudessa salaatin keksi italialaissyntyinen Caesar Cardini sandiegolaisessa ravintolassaan vuonna 1924. Pari vuosikymmentä myöhemmin 1940-luvulla Yhdysvalloissa uutisoitiin, että salaatista oli tullut Hollywoodin tähtien suursuosikki.

Hollywoodista salaatti levisi tietenkin nopeasti kaikkialle ja yhtäkkiä koko maailman hengitys haisi valkosipulille, ihanalle valkosipulille.

Caesar-kastike on onneksi erittäin helppoa ja nopeaa väsätä kotioloissa, joten sen anjovis-valkosipuli-hengityksen kanssa voi pysyä visusti omissa oloissaan.

Ainekset:

n. 50g anjovisfileitä (6-8 kpl)

6-8 valkosipulin kynttä

1 kananmunan keltuainen

1 sitruunan puristettu mehu

1,5dl extraneitsytoliiviöljyä

1rkl Worchestershire-kastiketta

1rkl valkoviinietikkaa

50g parmesaaniraastetta

lisäksi:

Romaine-salaattia

krutonkeja

parmesaanilastuja

Ohjeet:

Sekoita anjovikset, pilkotut valkosipulinkynnet ja kananmunankeltuainen tehosekoittimessa ja sekoita muutamalla sykäyksellä rikki. Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy ja sekoita huolellisesti. Lisää vielä vaikeasti lausuttava Worchestershire ja etikka ja sekoita kunnes seos on täysin sileä. Sekoita parmesaaniraaste kastikkeen joukkoon käsin.

Caesar-salaatti koostuu yksinkertaisista aineksista. Revittyä Romaine-salaattia, rapeita krutonkeja, maukasta parmesaania ja herkullista kastiketta. Tästä salaatista on kuitenkin helppo muokata juuri omaan makuun sopiva herkku!

Yksi kommentti

  1. Merja

    Jos Hollywoodissa, niin miksei sitten Tampereellakin ;). Pitääkin kokeilla!

    Tykkää

Jätä kommentti