Parsakaali-pinaattipyörykät

brocco

Kerran kuussa minut valtaa pakottava tarve täyttää jääkaappi kaikella terveellisellä, tuoreella ja vihreällä. Tulee niin hyvä mieli kun kauppakassista pursuaa yrttejä ja kasviksia ja kaikki kadulla näkevät, kuinka hyvä ihminen olen. Useimmiten wellness-intoni kuitenkin hiipuu jo siinä kotimatkan aikana ja lopulta kaikki kauniit kasvikset unohtuvat jääkaapin perukoille tekemään hidasta kuolemaa.

Tällä kertaa kasvikset pääsivät onneksi lautaselle asti. Nämä parsakaali-pinaattipallot ovatkin niin herkullisia, että jatkossa pakottava tarve tuoreeseen ja vihreään hyökkää ehkä useammin kuin kerran kuussa!

Ainekset:

300g parsakaalia

100g pinaattia

0,5dl kurpitsansiemeniä

1 pieni sipuli

2 valkosipulin kynttä

suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta

1 kananmuna

1-2rkl maissijauhoja

Ohjeet:

Pilko parsakaali pienehköihin palasiin ja kypsennä, mieluiten höyryttämällä, kunnes se on pehmeää. Höyrytä myös pinaatti kevyesti. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja käsittele sileäksi seokseksi. Lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan jos seos tuntuu liian löysältä.

Muovaile kämmenten välissä tiiviiksi palloiksi ja paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 10 minuttia, kunnes pallot tummuvat hieman. Tarjoile esimerkiksi herkullisen hokkaido-riisin tai salaatin kera!

 

Jätä kommentti