Kotitekoinen voi

dsc_00111

Siitä on jo vuosia, mutta muistan yhä täysin selkeästi erään ystäväni illalliskutsut, joihin tämä oli tehnyt itse voita. Olin hetkessä hurmattu päästyäni ensimmäistä kertaa maistamaan mahdottoman raikasta ja maukasta kotitekoista voita. Samalla olin myös hieman hämmentynyt – eihän kukaan ikinä tee voita itse!

Juuri siksi kotitekoinen voi on täydellinen valinta niihin tilanteisiin, joissa haluaa häkellyttää illallisvieraansa – kotitekoinen voi toimii täydellisenä viimeisenä yksityiskohtana hienommallakin juhlaillallisella. Kaiken lisäksi se valmistuu kotioloissa melko nopeasti ja vaivattomasti, vaikka ainakin itselleni ensimmäinen mielikuva olikin tuntikausien puurtamisesta kirnun äärellä. Tosiasiassa kotitekoinen voi ei kaipaa muuta kuin ison kasan kermaa ja sähkövatkaimen sekä parikymmentä minuuttia kärsivällisyyttä.

Ehkä kohta kaikki tekevät voita itse.

Ainekset:

6dl kermaa

2rkl maustamatonta jogurttia

1tl suolaa

lisäksi: kidesuolaa

Ohjeet:

Sekoita kerma ja jogurtti isossa kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella noin 20 minuutin ajan, kunnes hera erottuu nesteenä ja voi alkaa muuttua keltaiseksi ja kiinteäksi. Säästä hera halutessasi muuhun käyttöön. Kerää voimassa käsiin ja upota jääkylmään veteen, vaivaten massaa hetken veden alla.

Vaivaa vielä suola voihin huolellisesti ja siirrä jääkaappiin. Juuri ennen tarjoilua voin päälle voi halutessaan ripotella hieman suolakiteitä, jotka tuovat mahtavaa aromia ja suutuntumaa.

P.s. Kotitekoinen voi hyytyy jääkaapissa erittäin kiinteäksi, joten se kannattaa ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään ennen herkuttelua.

Yksi kommentti

  1. Oi voi! Herkullisen kuuloista. Käytän voivoita pelkästään tryffelivoin tekemiseen, mutta miksei viedä lähiruokaa vielä askelta pidemmälle :).

    Tykkää

Jätä kommentti