Brioche sucrée / Tarte Tatin -kirjan välipalakakku

brioche sucree tarte tatin

Vastoin yleistä mielipidettä, ranskalaiset ovat aina olleet mielestäni kovin mukavaa kansaa. Keillä muilla muka on tapana syödä välipalakakkuja? Kaikki eivät koe tarpeeksi rangaista itseään samanlaisilla ruopaniskuilla kuin nykyiset fitness-finlandialaiset proteiinirahkoineen ja purkkiananaksineen. Joskus voi syödä jotain vain siksi, koska se maistuu hyvälle.

Prisca Leclercin Tarte Tatin -keittokirja on täynnä tällaista vaatimattoman dekadenttia – ja ranskalaisille erittäin ominaista – elämäntyyliä. Kirjasta löytyy mahtavia ohjeita niin suolaiselle kuin makealle tarte tatinille, sipulikeitolle ja käsittämättömän herkulliselta kuulostavalle sitruuna-marenkitortulle. Oman huomioni varasti kuitenkin Brioche sucrée, petollisen yksinkertainen ja vaarallisen herkullinen sokerikakku.

Ohje on oma mukaelmani alkuperäisestä reseptistä.

Ainekset:

2dl vehnäjauhoja

2dl mantelijauhetta

2dl sokeria

2dl maustamatonta jogurttia

4 kananmunaa

hyppysellinen kardemummaa

hitunen vaniljaa

lisäksi:

50g sulatettua voita

1dl sokeria

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Sekoita sulatettu voi ja sokeri huolellisesti yhteen ja kaada kuuman kakun päälle. Jatka paistamista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes kakku alkaa tummua kauniisti päältä. Nauti lämpimänä.

Yksi kommentti

Jätä kommentti