Vastoin yleistä mielipidettä, ranskalaiset ovat aina olleet mielestäni kovin mukavaa kansaa. Keillä muilla muka on tapana syödä välipalakakkuja? Kaikki eivät koe tarpeeksi rangaista itseään samanlaisilla ruopaniskuilla kuin nykyiset fitness-finlandialaiset proteiinirahkoineen ja purkkiananaksineen. Joskus voi syödä jotain vain siksi, koska se maistuu hyvälle.
Prisca Leclercin Tarte Tatin -keittokirja on täynnä tällaista vaatimattoman dekadenttia – ja ranskalaisille erittäin ominaista – elämäntyyliä. Kirjasta löytyy mahtavia ohjeita niin suolaiselle kuin makealle tarte tatinille, sipulikeitolle ja käsittämättömän herkulliselta kuulostavalle sitruuna-marenkitortulle. Oman huomioni varasti kuitenkin Brioche sucrée, petollisen yksinkertainen ja vaarallisen herkullinen sokerikakku.
Ohje on oma mukaelmani alkuperäisestä reseptistä.
Ainekset:
2dl vehnäjauhoja
2dl mantelijauhetta
2dl sokeria
2dl maustamatonta jogurttia
4 kananmunaa
hyppysellinen kardemummaa
hitunen vaniljaa
lisäksi:
50g sulatettua voita
1dl sokeria
Ohjeet:
Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Sekoita sulatettu voi ja sokeri huolellisesti yhteen ja kaada kuuman kakun päälle. Jatka paistamista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes kakku alkaa tummua kauniisti päältä. Nauti lämpimänä.
Amen!
TykkääTykkää