Mac & Cheese on perusidealtaan nerokas, eihän sitä voi kiistää. Pasta, hyvää. Juusto, hyvää. Siitä huolimatta se ei ole ikinä ollut minulle mitenkään erityisen mieluisa. Toukokuussa 2013 maistoin kuitenkin Las Vegasissa Wicked Spoon -ravintolan angry mac & cheese -annosta ja löysin uuden lempiruokani.
Kahden ja puolen vuoden ajan olen yrittänyt luoda sitä legendaarista herkkua uudelleen, mutta eihän se ole ikinä maistunut kotona ihan niin hyvältä kuin silloin Vegasissa. Lopulta selvisi, että ratkaisu ongelmaani olikin se, että jättää uunissa paistamisen väliin ja kypsentää makaroniherkun kokonaan liedellä. Nyt voi ylpeänä sanoa, että tällä vihaisella juustomakaronilla ollaan jo erittäin lähellä alkuperäistä esikuvaansa!
Ainekset:
400g makaroneja
50g voita
4rkl vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
3dl maitoa
250g raastettua vahvaa cheddaria
50g raastettua parmesaania
3rkl srirachaa
1tl sinappia
lisäksi: silputtua chiliä ja ruohosipulia
Ohjeet:
Aloita keittämällä makaronit al dente. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot sekä oman maun mukaan (anteliaalla kädellä) mausteita ja sekoita kunnes seos kovettuu hieman. Lisää maito pienissä erissä ja voimakkaasti sekoittaen. Lisää hienoksi raastetut juustot ja sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää sriracha, sinappi sekä kypsennetyt makaronit ja sekoita huolellisesti. Tarjoile esimerkiksi silputun chilin sekä ruohosipulin kanssa.
Nam! 😛 Tämä menee testiin ihan ehdottomasti, kiitos!
TykkääTykkää