Olen tässä muutaman päivän ajan jo niin kovaan ääneen kailottanut kesän alkaneen, että pakkohan kaupassa oli tarttua kesäkurpitsoihin. Kuten minulla valitettavan usein on tapana, en kuitenkaan miettinyt ollenkaan, mitä niistä voisi tehdä. Kokkailin kyllä kaikenlaista muuta, mutta kesäkurpitsan lisääminen ei tuntunut hyvältä idealta oikein minkään ruoan kohdalla. Viime hetkellä sipuli-juustopiiraani sai kuitenkin koristeekseen paistettua kesäkurpitsaa ja muuttui kertaheitolla aiempaa herkullisemmaksi. Nyt se on siis todistettu: kaikki on parempaa kunhan nimessä on kesä-etuliite!
Ainekset:
3 kananmunaa
250g kermajuustoa (esim. Västerbottensost)
2dl smetanaa
1 sipuli, hienoksi silputtuna
1-2 valkosipulin kynttä, puristettuna
hitunen suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
pohja:
75g kylmää voita
2dl vehnäjauhoja
1,5dl ruisjauhoja
3rkl kylmää vettä
Ohjeet:
Vatkaa kananmunat, smetana ja juustoraaste huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Siirrä jääkaappiin odottamaan kohtaloaan.
Valmista seuraavaksi pohja – nipistele kylmä voi ja jauhot yhteen. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle.
Höylää kesäkurpitsa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja ruskista öljytyllä pannulla. Asettele kauniiseen riviin piiraan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes täyte on kiinteä ja hieman tummunut reunoista. Nauti.
T. Kesä-Jerry
Reblogged this on Kerberos616.
TykkääTykkää