Kermaisa lohi-juustokakku

graavilohi-juustokakku

Tottahan se on, että olisi jokseenkin omituista innostua juustokakusta suunnattomasti. Varsinkaan lohi-juustokakusta. Toinen totuus on kuitenkin se, että tämä suussasulavan kermaisa graavilohi-juustokakku on yksi parhaista asioista, mitä olen maistanut pitkään aikaan. Ja on tässä tullut maisteltua kaikenlaista.

Suolainen ja syvän aromikas graavilohi, kermaisa ja pehmeä tuorejuusto sekä raikas lime ja tilli lyöttäytyvät yhteen ja muodostavat täydellisen kevätherkun. Tätä kehtaa viedä vaikka vappupiknikille!

Ainekset:

100g graavilohta

2dl crème fraichea

400g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

nippu tilliä

1 lime

pohja:

75g kylmää voita

2dl vehnäjauhoja

1,5dl ruisjauhoja

3rkl kylmää vettä

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja: nypi voi jauhojen sekaan huolellisesti. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Pilko graavilohi mahdollisimman pieniin palasiin. Sekoita huolellisesti crème fraichen ja tuorejuuston sekä kananmunien kanssa. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista hienonnettua tilliä ja säästä loput kakun koristeeksi. Purista halutessasi joukkoon hitunen limemehua tai tarjoile valmis kakku limeviipaleiden kera.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes kakku tummuu hieman reunoilta ja tuntuu kiinteältä kosketettaessa.

Yksi kommentti

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Jätä kommentti