Gluteeniton päärynäkeikauskakku

päärynäkakku

Tässä on nyt ollut kaikenlaista. Tämä toukokuu on osoittautunut yllättävän tapahtumarikkaaksi ja riehakkaaksi ja jos tämä on minkäänlainen indikaattori loppukesän lupauksesta niin olen jo nyt erittäin tyytyväinen kesään 2016.

Kaiken kiireen keskellä ei ole aina muistanut edes omaa nimeään, mutta kakulle on toki ollut aikaa. Tämä kakku syntyi täysin sattumalta ja kiireiseen tarpeeseen, niistä aineksista, mitä kaapin pohjalta sattui löytymään. Samalla se todisti taas kerran, että vahinkolapsikin voi maistua oikein hyvälle!

Ainekset:

3 kananmunaa

2dl tummaa ruokosokeria

75g sulatettua voita

1dl maustamatonta jogurttia

2rkl vaahterasiirappia

1 sitruunan raastettu kuori

3,5dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

hyppysellinen kanelia, kardemummaa ja muskottipähkinää

plus:

3 päärynää

50g voita

1dl sokeria

hyppysellinen vaniljaa ja kanelia

Ohjeet:

Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon voisula, jogurtti ja vaahterasiirappi sekä sitruunankuori ja sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset lopuksi varovaisesti taikinaan ja sekoita sileäksi.

Kuori ja pilko päärynät. Heitä voi ja sokeri kuumalle pannulle sulamaan ja sekoittele jatkuvasti. Lisää pannulle päärynät ja mausteet ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Kaada päärynäseos tasaisesti kakkuvuoan pohjalle ja lisää kakkutaikina päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on tummunut kauniin kullanruskeaksi ja sen keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Pyöräytä veitsi kakkuvuoan reunoja pitkin, aseta kakkuvuoan päälle lautanen ja keikauta kakku ulos vuoastaan niin, että kauniisti karamelisoituneet päärynät jäävät komeilemaan päälle. Tarjoile lämpimänä, esimerkiksi jäätelön kera!

 

Yksi kommentti

  1. kerberos616

    Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

Jätä kommentti