Tässä on nyt ollut kaikenlaista. Tämä toukokuu on osoittautunut yllättävän tapahtumarikkaaksi ja riehakkaaksi ja jos tämä on minkäänlainen indikaattori loppukesän lupauksesta niin olen jo nyt erittäin tyytyväinen kesään 2016.
Kaiken kiireen keskellä ei ole aina muistanut edes omaa nimeään, mutta kakulle on toki ollut aikaa. Tämä kakku syntyi täysin sattumalta ja kiireiseen tarpeeseen, niistä aineksista, mitä kaapin pohjalta sattui löytymään. Samalla se todisti taas kerran, että vahinkolapsikin voi maistua oikein hyvälle!
Ainekset:
3 kananmunaa
2dl tummaa ruokosokeria
75g sulatettua voita
1dl maustamatonta jogurttia
2rkl vaahterasiirappia
1 sitruunan raastettu kuori
3,5dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
hyppysellinen kanelia, kardemummaa ja muskottipähkinää
plus:
3 päärynää
50g voita
1dl sokeria
hyppysellinen vaniljaa ja kanelia
Ohjeet:
Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon voisula, jogurtti ja vaahterasiirappi sekä sitruunankuori ja sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset lopuksi varovaisesti taikinaan ja sekoita sileäksi.
Kuori ja pilko päärynät. Heitä voi ja sokeri kuumalle pannulle sulamaan ja sekoittele jatkuvasti. Lisää pannulle päärynät ja mausteet ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Kaada päärynäseos tasaisesti kakkuvuoan pohjalle ja lisää kakkutaikina päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on tummunut kauniin kullanruskeaksi ja sen keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.
Pyöräytä veitsi kakkuvuoan reunoja pitkin, aseta kakkuvuoan päälle lautanen ja keikauta kakku ulos vuoastaan niin, että kauniisti karamelisoituneet päärynät jäävät komeilemaan päälle. Tarjoile lämpimänä, esimerkiksi jäätelön kera!
Reblogged this on Kerberos616.
TykkääTykkää