Mustikkaketsuppi

Ketsuppi ei kuulu jääkaappini vakiovarustukseen, koska en ole 6-vuotias lapsi. Itse asiassa olen luultavasti päässyt ruokasnobbailussani jo siihen pisteeseen, jossa minua ihan oikeasti hävettäisi ostaa lähikaupasta pullo Heinzia. Jos nyt kuitenkin rehellisiä ollaan niin joissain tilanteissa ketsuppi voi olla täydellinen valinta.

En kuitenkaan puhu mistään perinteisestä tomaattiketsupista, en todellakaan. Sen verran gourmand pitää sentään olla, että nauttii ketsuppinsa hieman harvinaisemmassa muodossa. Karibian saaristossa löysin aikoinaan banaaniketsupin, joka oli yllättävän hyvää ja monikäyttöistä. Se ei kuitenkaan tuntunut loogiselta valinnalta enää Suomessa. Tarvittiin jotain suomalaisempaa, jotain sinistä. Ja niin syntyi mustikkaketsuppi.

Tätä sinistä ketsuppia voi käyttää aivan kuin perinteisempää punaista versiota, oikeastaan minkä kanssa tahansa. Itse suosin sitä bataattiranskalaisten ja grilliruokien seuralaisena.

Ainekset:

1rkl oliiviöljyä

1 salottisipuli, hienona silppuna

1 valkosipulinkynsi, puristettuna

4dl mustikoita

puolikkaan limen puristettu mehu

0,5dl siideriviinietikkaa

0,5dl tummaa ruokosokeria

1tl inkiväärijauhetta

ripaus suolaa

Ohjeet:

Aloita kuullottamalla sipulia ja valkosipulia öljyssä pienessä kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää muut ainekset, kiehauta ja jatka kypsentämistä matalalla keskilämmöllä 35-40 minuuttia, kunnes seos on sakea. Surauta halutessasi blenderissä sileäksi; itse en kuitenkaan koe tälle tarvetta. Anna jäähtyä ja nauti!

Valmis ketsuppi säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.

Jätä kommentti