Punamangoldipesto

Tässä maailmassa on tiettyjä asioita, jotka jokaisen itseään kunnioittavan herrasmiehen on yksinkertaisesti vain osattava. Yksi niistä on peston tekeminen. Itse opin tämän tärkeän taidon jo teini-ikäisenä Italiassa asuessani, mutta vasta nyt voin sanoa tehneeni omin käsin parempaa pestoa kuin mikään vastaava Italiassa maistamani. Tämä punamangoldipesto on niin herkullista, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan kulhosta suuhun.

Ja ihan salaisuutena herrasmiesten kesken: peston tekeminen on oikeasti todella helppoa!

Ainekset:

100g punamangoldia

1 dl basilikaa, tiiviisti pakattuna

1 dl rucolaa, tiiviisti pakattuna

1,5dl extraneitsytoliiviöljyä

50g paahdettuja kurpitsansiemeniä

50g paahdettuja pinjansiemeniä

2-3 valkosipulin kynttä

75g raastettua parmesaania

Ohjeet:

Aito italialainen pesto valmistetaan aina morttelissa nuijimalla, kiirehtimättä ja keskittyen. Tästä olen itse valmis joustamaan, mutta kunnioitan suuresti perinteistä tapaa ja ketä tahansa, joka sen mukaisesi pestonsa valmistaa. Yhtä hyvää siitä tulee kuitenkin myös tehosekoittimella.

Sekoita punamangoldi, basilika ja rucola tehosekoittimessa. Lisää joukkoon oliiviöljyä ohuena virtana samalla kun surautat seoksen sileäksi. Lisää seuraavaksi joukkoon paahdetut siemenet sekä valkosipuli. Saavutettuasi suhteellisen sileän koostumuksen sekoita lopuksi käsin joukkoon parmesaaniraaste.

Jätä kommentti