Marak al Dal – omanilainen linssikeitto

Kävin hiljattain veneilemässä Omanin kivikkoisen kauniissa vuonoissa Musandamin alueella, ja reissusta jäi muutaman delfiinibongauksen ja kammottavan t-paita-rusketuksen lisäksi muistoksi mahtavan linssikeiton ohje. Marak al Dal on erittäin samantyylinen kuin aiemminkin syömäni yksinkertaiset linssikeitot, mutta maistuuhan se nyt hitusen paremmalta kun sillä on eksoottinen nimi!

MARAK AL DAL

Ainekset:

1 iso sipuli

1 porkkana

3dl punaisia linssejä

8-10dl kasvislientä

2rkl tomaattipyreetä

2tl kurkumaa, 1tl juustokuminaa ja paprikajauhetta

suolaa ja mustapippuria

oliiviöljyä

lisäksi: turkkilaista jogurttia, tuoreita yrttejä

 

 

 

 

Ohjeet:

Aloita kuullottamalla hienoksi silputtua sipulia ja porkkanaa oliiviöljyssä kuumassa kattilassa. Lisää mausteet, linssit ja kasvisliemi ja keitä kymmenisen minuuttia. Lisää tomaattipyree sekä tarvittaessa hieman lisää lientä (jos keitto näyttää liian kuivalta) ja jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia. Tarjoile esimerkiksi jogurtin ja yrttien sekä tuoreen leivän kera!

Yksi kommentti

  1. Tästä opin että marak on arabiaksi sama kuin hepreaksi eli marak;D Kauniilta näyttää Omanissa.

    Tykkää

Jätä kommentti