Lakritsi-suolakinuski

Tässä maailmassa on harvoja asioita, joita arvostan yhtä paljon kuin kinuskia. Klassinen rakkaustarinamme alkoi jo lapsuudessani, ja kinuski on yhä läsnä ja tukenani aina kun sitä tarvitsen. En olisi ollenkaan yllättynyt jos tästä tulisi elinikäni kestävin romanssi.

Tämä jumalten nektari on käytännössä vain sokeria ja rasvaa, ja sehän sen herkullisuuden selittääkin. Tällä kertaa kinuskin herkullista makumaailmaa laajentaa myös hitunen lakritsijauhetta ja merisuolaa, ja yhtäkkiä makunautinto onkin moninkertainen!

Ainekset:

2,5dl sokeria

100g voita

1dl kermaa

1-2tl lakritsijauhetta

1tl hienoa merisuolaa

Ohjeet:

Lämmitä sokeria pienessä kattilassa keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen. Kuumeneva sokeri alkaa ensin kiteytyä ja sitten sulaa paksuksi ruskeaksi nesteeksi.

Lisää voi kattilaan heti kun voi on sulanut kokonaan nesteeksi. Sekoittele parin minuutin ajan ja lisää sitten huoneenlämpöinen kerma varovaisesti sekoitellen. Kiehauta, poista lämmöltä ja sekoita joukkoon lakritsijauhe ja merisuola. Anna jäähtyä.

P.s. Kinuskikastikkeen voi tehdä myös hyvissä ajoin etukäteen – se säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa pari viikkoa, ja muutaman sekunnin (mikro)lämmityksen jälkeen on taas ihan kuin tuoretta tavaraa!

Jätä kommentti