Drömmekage – tanskalainen kookostosca

Toscakakku on yksi kaikkien aikojen kauneimmista pohjoismaalaisista keksinnöistä. Kuten aina, tanskalaiset ovat kuitenkin vieneet tämän ilon vielä pidemmälle tekemällä herkullisen ja rapean tosca-kuorrutuksen kookoksesta. Tästä olemme kaikki Tanskalle palveluksen velkaa.

Drömmekage on yksi tanskalaisten suosituimmista leivonnaisista, eikä mikään ihme. Mehevä kakku ja rapsakka kookostosca ovat täydellinen yhdistelmä, ja tuoreiden marjojen kera tarjoiltuna menee myös mahtavana kesäjuhlien herkkuna!

Ainekset:

2dl sokeria

3 kananmunaa

50g voita

2dl maitoa

5dl vehnäjauhoja (osan voi korvata esim. mantelijauhoilla)

2tl leivinjauhetta

ripaus vaniljaa

kuorrutteeseen:

125g voita

0,5dl kermaa (tai maitoa)

2dl tummaa ruokosokeria

100g kookoslastuja

Ohjeet:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja voisula. Sekoita lopuksi joukkoon kuivat ainekset. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista kookostosca sulattamalla ensin voi pannulla. Lisää sitten kerma ja sokeri ja kiehauta, lisää kookoslastut ja sekoita huolellisesti. Kaada kookoskuorrutus kakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Jätä kommentti