Sour Cream & Onion -juustokakku

Sour Cream & Onion on jokaiselle suomalaiselle liiankin tuttu makuyhdistelmä. Hapankerman ja sipulin combo tuo ehkä ensimmäisenä mieleen lapsena hotkitut perunalastut, mutta tästä nerokkaasta parituksesta on helppo loihtia makunautintoja myös kypsempään makuun. Mainiona esimerkkinä tästä toimii

Ainekset:

200g suolakeksejä (tai digestive-keksejä)

125g sulatettua voita

täyte:

400g tuorejuustoa

200g smetanaa

3 kananmunaa

1rkl sipulijauhetta

runsas ripaus suolaa

Ohjeet:

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Painele kakkuvuoan pohjalle ja tasaisesti. Vatkaa täytteen ainekset huolellisesti yhteen ja kaada kakkupohjan päälle. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku hyllyy vain hieman vuokaa heilutettaessa. Anna jäähtyä ja viimeistele halutessasi esimerkiksi karamelisoidulla sipulilla ja smetanalla tai raikkaammalla tomaatti-yrttisalaatilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: