Sour Cream & Onion on jokaiselle suomalaiselle liiankin tuttu makuyhdistelmä. Hapankerman ja sipulin combo tuo ehkä ensimmäisenä mieleen lapsena hotkitut perunalastut, mutta tästä nerokkaasta parituksesta on helppo loihtia makunautintoja myös kypsempään makuun. Mainiona esimerkkinä tästä toimii
Ainekset:
200g suolakeksejä (tai digestive-keksejä)
125g sulatettua voita
täyte:
400g tuorejuustoa
200g smetanaa
3 kananmunaa
1rkl sipulijauhetta
runsas ripaus suolaa
Ohjeet:
Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Painele kakkuvuoan pohjalle ja tasaisesti. Vatkaa täytteen ainekset huolellisesti yhteen ja kaada kakkupohjan päälle. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku hyllyy vain hieman vuokaa heilutettaessa. Anna jäähtyä ja viimeistele halutessasi esimerkiksi karamelisoidulla sipulilla ja smetanalla tai raikkaammalla tomaatti-yrttisalaatilla.