Venäläinen hapankaalikeitto

Tämä tulee kuulostamaan solvaukselta, mutta sitä se ei ole: venäläisen deittailussa yksioikoisesti paras asia oli säännöllisesti saatavilla oleva hapankaalikeitto. Tämä väite saattaa herättää monenlaisia kysymyksiä. Ymmärrän kyllä, ettei hapankaali tai keitto, tai etenkään ne kaksi asiaa yhdessä, suurimmalle osalle herättele erityisen positiivisia mielikuvia, mutta itse olen lapsesta asti ollut aivan hulluna molempiin ja löysinkin tässä uuden lempiruokani.

Suhdekokeiluni itänaapuriin oli lyhyt ja tapahtumaköyhä, mutta en kuitenkaan yritä sanoa että hänessä olisi ollut ihmisenä jotain vikaa. Ihmisillä on vain erilaisia prioriteetteja, ja minulle suurin onni nyt vaan sattui olemaan se, että sain ongittua itselleni tämän autenttisen venäläisen keitto-ohjeen ennen kuin loikkasin karkuun.

Ainekset:

1 iso sipuli

2 porkkanaa

puolikas valkokaali

500g hapankaalia

1,5l kasvislientä

300g porsaan raakamakkaraa tai porsaan lapaa

runsas nokare voita paistamiseen

1rkl kokonaisia mustapippureita

suolaa ja mustapippuria

lisäksi: smetanaa ja tilliä

Ohjeet:

Aloita kuullottamalla hienoksi silputtua sipulia ja valkokaalia voissa viiden minuutin ajan kattilassa. Lisää kattilaan viipaloitu porkkana, hapankaali liemineen sekä kasvisliemi. Kiehauta ja jatka keittämistä matalalla lämmöllä 20-30 minuuttia.

Lisää kattilaan kuorestaan poistettu raakamakkara pieninä möykkyinä – tai muu valitsemasi liha pieninä paloina – ja jatka keittämistä kunnes lihat ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa myös lientä lisää jos nestettä haihtuu keittäessä liikaa. Mausta anteliaasti suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele smetanalla ja tillillä.

Jätä kommentti