Kesäinen kesäkurpitsa-parsa-avokadosalaatti

kesäkurpitsa-parsasalaatti

Saatan olla taas kerran hieman aikaani edellä, mutta olen lähiaikoina alkanut testailla kaikenlaisia kivoja kesäherkkuja tulevan kesän piknikejä varten. Toisaalta, vappu on vain muutaman päivän päässä. Kyllä se kesä 2015 sieltä ihan kohta saapuu. Muutaman päivän päästä voi sanoa jo tänä kesänä.

Ontuvan nimensä mukaisesti tämä kauniin vihreä salaatti pitää sisällään pehmeäksi kypsennettyä kesäkurpitsaa ja napakkaa parsaa, kermaisaa avokadoa ja raikkaita yrttejä. Juuri mitään muuta se ei edes kaipaa. Ainekset maistuvat juuri siltä, miltä niiden kuuluukin maistua. Raikas ja kaunis annos on kuin kesä lautasella!

Ainekset:

2 kesäkurpitsaa

n. 10 parsaa

1 avokado

antelias annos tuoretta minttua, korianteria ja lehtipersiljaa

sitruunamehua, oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Ohjeet:

Suikaloi kesäkurpitsa pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi, hieman kuin tekisit kesäkurpitsaspaghettia. Leikkaa parsoista ruusukepäät irti ja kuori juuresta jos se tuntuu tarpeelliselta. Suikaloi puolet parsatangoista pituussuunnassa suikaleiksi ja pilko loput parsatangot pieniksi paloiksi. Sekoita kesäkurpitsat ja parsat öljytyllä paistinpannulla ja kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä, mutta yhä melko kiinteitä.

Anna jäähtyä ja sekoita sitten yhteen kuutioidun avokadon sekä yrttien kanssa. Viimeistele lorauksella sitruunamehua ja oliiviöljyä sekä hyppysellisellä suolaa ja pippuria.

Yksi kommentti

  1. mk

    Kaunis eri vihreiden sekamelska – kokeilulistalle!

    Tykkää

Jätä kommentti