Vihreä hummus

vihreä hummus

Toukokuu on jo pitkällä, eli kesäkausi on virallisesti alkanut. Kyllä, helmikuussa oli lämpimämpää kuin nyt. Kyllä, hengityksensä voi nähdä aamuisin höyrynä ilmassa. Kyllä, tästä eteenpäin aion käyttää shortseja ja syödä vihreitä ruokia ja tehdä kaikkia kesäjuttuja. Koska nyt on kesä.

Ensimmäisenä kesäherkkuna lautaselle pääsee vihreä hummus. Tämä raikkailla herneillä ja yrteillä rikastettu hummus on täydellinen piristys viileämpäänkiin kesäpäivään!

Ainekset:

1tlk esikäsiteltyjä kikherneitä

2dl vihreitä herneitä

runsaasti tuoreita yrttejä: korianteria, minttua, lehtipersiljaa, tilliä

1-2 valkosipulin kynttä, puristettuna

Yhden limen puristettu mehu

2rkl tahinia

1dl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

(vettä)

Ohjeet:

Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti. Sekoita kikherneet ja herneet tehosekoittimessa ja käsittele rouheaksi seokseksi. Lisää joukkoon oman makusi mukaan tuoreita yrttejä ja valkosipulia. Lisää joukkoon limemehu, tahini ja oliiviöljy ja käsittele sileäksi seokseksi.

Lisää tarvittaessa kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan jos hummuksen koostumus tuntuu liian kiinteältä. Mausta suolalla ja pippurilla, viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja tuoreilla yrteillä ja nauti!

Jätä kommentti