Kesäinen kurkkukakku

kurkkukakku

Belgian reissulta kotiin palattuani eteisen lattialla odotti erittäin mieluisa yllätys. Uusimman Unelmien Talo ja Koti -lehden sivulla 51 on nimittäin kuva erittäin kuumasta könsikkäästä. (Spoiler alert: it’s me!)

Minua pyydettiin kehittelemään lehteä varten kesäinen resepti ja lopputulos oli tämä raikkaan sitruunainen kurkkukakku. Tiedän kyllä ettei kurkku välttämättä ole se ensimmäinen kasvis, johon leipoessa tulee tartuttua, mutta sen pitäisi olla. Se antaa nimittäin leivonnaisille mahtavaa mehevyyttä ja raikasta makua!

Ohje kesäiselle kurkkukakulle löytyy osoitteesta unelmientalojakoti.fi.

HUOM! Linkki ei enää toimi, resepti alla:

Ainekset:

1 iso kurkku

puolikkaan sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori

puolikkaan limen puristettu mehu ja raastettu kuori

2 kananmunaa

2dl sokeria

1dl rypsiöljyä

50g sulatettua voita

3-4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

ripaus vaniljaa

kuorrutukseen:

kreikkalaista jogurttia

ripaus tomusokeria

raastettua sitruunan ja limen kuorta

Ohjeet:

Raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja valuta ylimääräiset nesteet puristamalla kurkkuraastetta kevyesti siivilässä. Ylimääräinen kurkkumehu kannattaa ottaa talteen ja juoda sellaisenaan!

Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää öljy ja voisula ja sekoita. Lisää lopuksi taikinaan kuivat ainekset. Lisää jauhoja tarvittaessa, riippuen siitä miten paljon nestettä sait puristettua kurkusta pois. Taikinan tulisi olla hitaasti valuvaa, ei juoksevaa.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa (melko) puhtaana ja se tuntuu kiinteältä päältä painettaessa.

Anna jäähtyä. Halutessasi voit viimeistellä kakun esimerkiksi jogurtista, tomusokerista ja sitruunankuoresta kootulla raikkaalla kuorrutuksella!

Yksi kommentti

  1. Seija

    Hei, en onnistunut löytämään kyseisen kakun reseptiä linkin kautta, joten onnistuisiko sen saaminen muulla tavalla. Olen muutaman illan ajan kahlannut läpi blogejasi ja olen ihan täpinöissäni. Hyvää kevättä sinulle ❤

    Tykkää

    • Moikka, ja pahoittelut hitaasta vastauksesta! Kurkkukakun reseptiä ei valitettavasti löytynyt enää omista kätköistänikään, mutta kehittelin siitä päivitetyn version ja se on nyt liitetty tähän postauksen. Toivottavasti tykkäät!

      Tykkää

Jätä kommentti