Turkkilainen börek

dsc_0053

Olen viettänyt paljon aikaa muistellen kaikkia mahtavia matkojani ja miettien, mitkä jo nähdyistä kohteista olisivat eniten uuden vierailun arvoisia. Listani kärkisijoille pääsee kerta toisensa jälkeen Istanbul – ei ensisijaisesti kauniin arkkitehtuurinsa eikä rikkaan kulttuurinsa takia, vaan mahtavan ruokamaailmansa ansiosta.

dsc_0057

Yksi turkkilaisen keittiön ehdottomista suosikeistani on juustotäytteinen börek, joka tällä kertaa taipuu hauskaan sikarimuotoon. Rapea fillo-kuori kätkee sisälleen pehmeän kermaisaa fetaa ja pippurisen maukasta mustakaalia.

Ainekset:

1pkt fillo-taikinaa

600g fetaa

300g mustakaalia

2 kananmunaa

suolaa ja mustapippuria

oliiviöljyä paistamiseen

Ohjeet:

Aloita poistamalla mustakaalien paksumpi varsi. Pilko lehdet pieneksi silpuksi ja paahda öljytyllä paistinpannulla viitisen minuuttia, kunnes kaali alkaa tummua. Sekoita murustetun fetan ja kananmunien kanssa huolellisesti yhteen ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Taittele fillo-taikinalevyt yksitellen, ensin kaksin kerroin ja sitten leveyssuunnassa uudelleen kaksin kerroin. Leikkaa sitten taitellut levyt kahteen osaan. Näin saat postikortin kokoisen levyn, jonka päälle voit levittää täytettä pituussuunnassa suurinpiirtein sormen paksuisena vanana.

Taittele ensin taikinalevyn reunat leveyssuunnassa täytteen päälle, sitten ylhäältä täytteen päälle ja pyöräytä rullaksi. Toista loputtoman monta kertaa kunnes kaikki rullat ovat valmiita.

Paista runsaasti öljytyllä pannulla pari minuuttia, välillä kääntäen, kunnes börek-sikarit ovat kauniita kullanruskeita. Börekit ovat parhaita tuoreena kun kuori on vielä rapeimmillaan, mutta maistuvat kyllä mainiolta vielä seuraavina päivinäkin!

Yksi kommentti

  1. Börekit ovat loistavia! Pitääkin kokeilla tehdä niitä itse, tämä ohjeesi menee talteen .)

    Tykkää

  2. Nättejä pötkylöitä! Ja varmasti herkkua.

    Tykkää

  3. On ne vaan niin hyviä:)

    Tykkää

Jätä kommentti