Olen viettänyt paljon aikaa muistellen kaikkia mahtavia matkojani ja miettien, mitkä jo nähdyistä kohteista olisivat eniten uuden vierailun arvoisia. Listani kärkisijoille pääsee kerta toisensa jälkeen Istanbul – ei ensisijaisesti kauniin arkkitehtuurinsa eikä rikkaan kulttuurinsa takia, vaan mahtavan ruokamaailmansa ansiosta.
Yksi turkkilaisen keittiön ehdottomista suosikeistani on juustotäytteinen börek, joka tällä kertaa taipuu hauskaan sikarimuotoon. Rapea fillo-kuori kätkee sisälleen pehmeän kermaisaa fetaa ja pippurisen maukasta mustakaalia.
Ainekset:
1pkt fillo-taikinaa
600g fetaa
300g mustakaalia
2 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
Ohjeet:
Aloita poistamalla mustakaalien paksumpi varsi. Pilko lehdet pieneksi silpuksi ja paahda öljytyllä paistinpannulla viitisen minuuttia, kunnes kaali alkaa tummua. Sekoita murustetun fetan ja kananmunien kanssa huolellisesti yhteen ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Taittele fillo-taikinalevyt yksitellen, ensin kaksin kerroin ja sitten leveyssuunnassa uudelleen kaksin kerroin. Leikkaa sitten taitellut levyt kahteen osaan. Näin saat postikortin kokoisen levyn, jonka päälle voit levittää täytettä pituussuunnassa suurinpiirtein sormen paksuisena vanana.
Taittele ensin taikinalevyn reunat leveyssuunnassa täytteen päälle, sitten ylhäältä täytteen päälle ja pyöräytä rullaksi. Toista loputtoman monta kertaa kunnes kaikki rullat ovat valmiita.
Paista runsaasti öljytyllä pannulla pari minuuttia, välillä kääntäen, kunnes börek-sikarit ovat kauniita kullanruskeita. Börekit ovat parhaita tuoreena kun kuori on vielä rapeimmillaan, mutta maistuvat kyllä mainiolta vielä seuraavina päivinäkin!
Börekit ovat loistavia! Pitääkin kokeilla tehdä niitä itse, tämä ohjeesi menee talteen .)
TykkääTykkää
Toista päivää näitä jo napsin ja koko ajan tekee silti mieli – ”jos nyt yks vielä…”
TykkääTykkää
Nättejä pötkylöitä! Ja varmasti herkkua.
TykkääTykkää
Tolkuttoman hyviä, kannattaa kokeilla!
TykkääTykkää
On ne vaan niin hyviä:)
TykkääTykkää
Börekiä vois kyllä syödä vaikka päivittäin!
TykkääTykkää