Risotto alla milanese

Risotto alla Milanese tai risotto allo zafferano tunnetaan ehkä monella nimellä, mutta niitä jokaista yhdistää yksi vahva tekijä: nimen taustalla on hämmentävän herkullinen ja hämäävän yksinkertainen sahramirisotto. Muutamasta hassusta aineksesta syntyy syvän aromikas ja hienostunut risotto, joka tekee vaikutuksen myös vahvalla värillään!

Ainekset:

0,5dl oliiviöljyä

2tl sahramia

1 iso sipuli

3dl risottoriisiä

2dl valkoviiniä

1l kasvislientä

75g voita

75g parmesaania, hienona raasteena

suolaa, sahramia

Ohjeet:

Aloita kuullottamalla hienoksi silputtua sipulia öljyssä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää sahrami ja riisi ja paahda pari minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Lisää viini ja sekoita huolellisesti. Odota kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ennen kuin lisäät kasvislientä. Toista pienissä erissä kiirehtimättä – hyvä risotto vaatii aikaa ja jatkuvaa huomiota.

Lisää lopuksi risoton joukkoon kuutioitu voi sekä raastettu parmesaani ja sekoita huolellisesti. Mausta suolalla, koristele sahramilla ja nauti. Tämä risotto toimii erinomaisesti sellaisenaan, tai ylellisenä lisukkeena valitsemallesi ruoalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: