Eksoottinen kookos & pandan -juustokakku

Kaakkois-Aasiassa laajalti kasvava pandan on palmun kaltainen kasvi, jonka lehtiä käytetään monipuolisesti alueen ruoanlaitossa, etenkin leivonnassa. Lehtien makea aromi on erittäin omalaatuinen, ja sitä on yllättävän vaikea kuvailla. Kukkaisan kookoksinen ja lempeän leveä tulee itselleni ensimmäisenä mieleen, mutta todellisuus on tietenkin vielä paljon monimuotoisempi ja maukkaampi.

Pandan on täydellinen pari täyteläiselle kookokselle tässä eksoottisen dekadentissa juustokakussa!

Ainekset:

200g kookoskeksejä (tai digestive-keksejä), murskattuna

1dl kookoshiutaleita

100g sulatettua voita

täyte:

800g maustamatonta tuorejuustoa

2dl kookoskermaa

2dl sokeria

2rkl maissijauhoja

2rkl vehnäjauhoja

5 kananmunaa

1 sitruunan raastettu kuori

oman maun mukaan vaniljaa

runsas ripaus pandan-tahnaa

kuorrutus:

1dl kermaa

2dl kookoskermaa

0,5dl sokeria

paahdettuja kookoslastuja

Ohjeet:

Aloita valmistamalla pohja: murskaa keksit huolellisesti ja sekoita yhteen sulatetun voin ja kookoshiutaleiden kanssa. Lisää hieman voita jos seos on liian kuiva tai murusta pari keksiä lisää jos se tuntuu liian kostealta. Painele valmis pohja voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytettä.

Sekoita tuorejuusto, kookoskerma, sokeri ja jauhot huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mausteet ja sekoita varovaisesti. Älä vatkaa taikinaa liikaa enää tässä vaiheessa, jotta siihen ei synny ilmakuplia.

Kaada valmis täyte kakkupohjan päälle, tasoita nuolijalla tai veitsellä mahdollisimman sileäksi ja paista 180-asteisessa uunissa 15 minuttia. Laske sitten uunin lämpö 140-asteiseksi ja jatka paistamista noin 75 minuuttia. Uuneissa saattaa olla eroja, etkä halua ylikypsää juustokakkua, joten ala kurkistella uuniin jo tunnin paikkeilla säännöllisin väliajoin. Valmiin kakun tulisi olla kiinteä reunoilta, mutta hieman hyllyvä keskeltä.

Kypsän kakun jäähdyttyä vatkaa kerma vaahdoksi. Taittele kookoskerma ja sokeri varovaisesti sen joukkoon. Lätki kookoksinen kuorrute kakun päälle, viimeistele kookoslastuilla ja tarjoile!

Jätä kommentti