Nokkospesto

nokkospesto

Nokkosmania jatkuu.

Aivoni noudattavat useimmiten yksinkertaista kaavaa. Jos saan eteeni jotain tuoretta ja vihreää, heitän sen blenderiin ja teen pestoa. Näin kävi tietenkin myös itse poimimilleni nokkosille. Olin aina luullut, että nokkoset on aivan pakko ryöpätä ennen käyttöä, mutta Hannan soppa -blogista opin ettei näin välttämättä tarvitse nuorille nokkosille tehdä.

Varovaisen epäluuloisena heitin siis siristetyin silmin ja mutruhuulin nokkoset raakana blenderiin, sekoitin muut ainekset joukkoon ja sitten maistoin luomustani, mutta ihan vähän vain, varmana siitä, että minua on huijattu ja kohta kieleen sattuu. Näin ei kuitenkaan käynyt – tuoreista nokkosista tehty raakapesto osoittautui erittäin herkulliseksi eikä ollenkaan vahingolliseksi!

Ainekset:

6dl tiiviisti pakattua tuoretta nokkosta

1dl kurpitsansiemeniä

0,5dl pistaaseja tai cashew-pähkinöitä

2dl oliiviöljyä

50g parmesaaniraastetta

suolaa, pippuria

Ohjeet:

Heitä huolellisesti huuhdellut nokkoset tehosekoittimeen ja silppua pienemmäksi. Lisää joukkoon siemenet ja pähkinät ja jatka silppuamista. Lisää oliiviöljy koneen käydessä. Käsittele sileäksi kastikkeeksi.

Sekoita lopuksi parmesaani joukkoon käsin, mausta suolalla ja pippurilla ja nauti esimerkiksi pastakastikkeena, pizzan tai leivän päällä levitteenä tai kesäisissä salaateissa!

Advertisements
Avainsanat: , , ,

One thought on “Nokkospesto

  1. Hanna sanoo:

    Hihi 🙂 Ei näin vanhat ihmiset huijaa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: