Nokkosmania jatkuu.
Aivoni noudattavat useimmiten yksinkertaista kaavaa. Jos saan eteeni jotain tuoretta ja vihreää, heitän sen blenderiin ja teen pestoa. Näin kävi tietenkin myös itse poimimilleni nokkosille. Olin aina luullut, että nokkoset on aivan pakko ryöpätä ennen käyttöä, mutta Hannan soppa -blogista opin ettei näin välttämättä tarvitse nuorille nokkosille tehdä.
Varovaisen epäluuloisena heitin siis siristetyin silmin ja mutruhuulin nokkoset raakana blenderiin, sekoitin muut ainekset joukkoon ja sitten maistoin luomustani, mutta ihan vähän vain, varmana siitä, että minua on huijattu ja kohta kieleen sattuu. Näin ei kuitenkaan käynyt – tuoreista nokkosista tehty raakapesto osoittautui erittäin herkulliseksi eikä ollenkaan vahingolliseksi!
Ainekset:
6dl tiiviisti pakattua tuoretta nokkosta
1dl kurpitsansiemeniä
0,5dl pistaaseja tai cashew-pähkinöitä
2dl oliiviöljyä
50g parmesaaniraastetta
suolaa, pippuria
Ohjeet:
Heitä huolellisesti huuhdellut nokkoset tehosekoittimeen ja silppua pienemmäksi. Lisää joukkoon siemenet ja pähkinät ja jatka silppuamista. Lisää oliiviöljy koneen käydessä. Käsittele sileäksi kastikkeeksi.
Sekoita lopuksi parmesaani joukkoon käsin, mausta suolalla ja pippurilla ja nauti esimerkiksi pastakastikkeena, pizzan tai leivän päällä levitteenä tai kesäisissä salaateissa!
Hihi 🙂 Ei näin vanhat ihmiset huijaa!
TykkääTykkää