Tomaattinen Tarte Tatin

tomaattinen tarte tatin

Minulla tuntuu olevan loputon tiedonjano ja kyltymätön seikkailunhalu. Ehkä siksi ruoanlaitto ja leivonta on mielestäni niin palkitsevaa, koska siinä voi aina kokeilla jotain uutta, venyttää rajojaan ja ehkä oppiakin jotain.

Legendaarinen ranskalainen tarte tatin tehdään tietenkin yleensä omenoista tai päärynöistä, mutta tällä kertaa tämä suosittu jälkiruoka muuttuu suolaiseksi versioksi – makean maukkaat tomaatit loistavat nyt hedelmien roolissa, ja mahtavaa lisämakua tulee balsamicosta ja suolaisesta fetasta!

tarte tatin tomaatti

Ainekset:

500g kirsikkatomaatteja

2 valkosipulin kynttä

1rkl ruokosokeria

25g voita

hyppysellinen suolaa

1rkl sherryviinietikkaa

pohja:

100g voita

3dl vehnäjauhoja

2rkl kylmää vettä

lisäksi:

balsamicosiirappia

murustettua fetaa

(tuoreita yrttejä)

Aloita valmistamalla pohja. Nypi voi ja jauhot huolellisesti yhteen, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi.

Seuraavaksi voit valmistaa täytteen. Sulata voi kuumalla pannulla, lisää sokeri ja anna karamelisoitua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit ja paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan varovaisesti sekoitellen. Lisää puristettu valkosipuli, hitunen suolaa ja etikkaa. Jatka seoksen kypsentämistä matalalla lämmöllä vielä 10 minuuttia, kunnes suuri osa nesteestä on haihtunut tai muuttunut siirappimaiseksi.

Kaada tomaattiseos tasaisesti kakkuvuoan pohjalle. Litistä piiraspohjan taikina litteäksi ja asettele varovaisesti tomaattien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten nopeasti lautaselle. Ripottele päälle balsamicoa ja fetaa sekä haluamiasi yrttejä. Nauti!

Jätä kommentti