Paahdettu lehtikaalisalaatti + maissileipäkrutongit

paahdettu lehtikaalisalaatti

Olen aiemmin todennut, että lehtikaali maistuu mielestäni aaltopahville ja ruoholle ja koivunoksille. Taisin myös sanoa, että ”lehtikaalin syöminen on vähän kuin kaatuisi metsässä suu auki”. Voimakkaista mielipiteistäni huolimatta lehtikaalia päätyy lautaselleni erittäin usein. Paahtamalla lehtikaalin aromit onneksi pehmenevät hieman, ja tässä paahdetussa lehtikaalisalaatissa esille pääsevätkin miellyttävän pehmeät aromit.

Lehtikaalisalaatin viimeistelevät kypsä cheddar, rapeat maissileipäkrutongit sekä jonkin sortin ”Caesar”-salaatinkastike, joka tällä kertaa valmistuu erittäin pelkistetyistä aineksista. Jokainen saa itse päätellä, johtuuko tämä kokeilunhaluisesta luonteestani vai siitä, etten laiskana tyyppinä vain jaksanut vaivautua lähikauppaan asti täyttämään ruokakomeroani.

Ainekset:

300g lehtikaalia

3-4 viipaletta maissileipää

50g kypsää Cheddar-juustoa

kastikkeeseen:

1 kananmunan keltuainen

3-4 valkosipulin kynttä

Yhden sitruunan puristettu mehu

1rkl valkoviinietikkaa

1tl soijakastiketta

n. 1dl oliiviöljyä

Ohjeet:

Aloita irroittamalla lehtikaalista paksuimmat varret ja repimällä lehtiä hieman pienemmiksi. Levitä lehtikaali leivinpaperille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan.

Kuutioi maissileipä ja paahda kevyesti öljytyllä paistinpannulla noin 8 minuutin ajan, kunnes krutongit tummuvat kauniisti päältä ja muuttuvat mahtavan rapeiksi. Kääntele paloja säännöllisesti, jotta ne eivät tummu liikaa.

Valmista köyhän miehen Caesar-kastike sekoittamalla keltuainen, puristettu valkosipuli, sitruunan mehu, valkoviinietikka sekä soijakastike kulhossa. Lisää öljyä ensin tippa kerrallaan ja vatkaa seosta sähkövatkaimella. Puolivälin jälkeen voit lisätä öljyä tasaisena, mutta ohuena vanana.

Sekoita valmis kastike paahdetun lehtikaalin joukkoon kulhossa, heitä sekaan krutongit ja Cheddar ohuina lastuina. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi uunilohen seuralaisena!

Yksi kommentti

  1. Sitä pitää hieroa.öljyllä Jerry,niin sitten se ei ole niin pahvimaista;D
    Mutta totta,se on aika kovaa kaalia ,mutta itsekin käytän sitä paljon ,lähinnä smoothieissa ja sipseiksi valmistettuna.Nyt olen löytänyt ilokseni myös lehtikaaliversot,jotka ovat vielä pehmeässä vaiheessa:)

    Tykkää

    • Mitä enemmän olen lehtikaalia käyttänyt niin sitä enemmän olen oppinut siitä saamaan parhaat mautkin irti – harvemmin sitä nykyään enää ajattelee pahvia syövänsä!

      Lehtikaaliversot kuulostaa todella hyviltä, niitä ei olekaan vielä tullut vastaan…

      Tykkää

  2. ritva suutari

    Hyvä konsti on ryöpätä lehtikaalia pinaatin tapaan. Pitää tehdä todella pikaisesti ettei lopputulos ole «lötkö». Käytän esim. kasvispiirakkaan.

    Tykkää

Jätä kommentti