Porkkanatzatziki

porkkanatzatziki

Porkkanat ovat merkillinen vihannes. Nautin niistä suunnattomasti mehuna, smoothienakakuissa ja jopa jäätelössä. Ostan niitä aina säkkitolkulla ja jääkaappini pohjalta löytyy kaikkina aikoina vähintään pari porkkanaa. Raakana en kuitenkaan voi sietää porkkanoita ja lapsuuden kouluruokaloista tuttu porkkanaraaste on ehkä kammottavin asia koko maailmassani.

Ehkä juuri tästä syystä johtuen ne jääkaapin pohjalla pyörivät porkkanat päätyvät usein nahistuneiksi ja ryppyisiksi ja lopulta ne on pakko heittää pois, koska en halua minkäänlaista muistutusta siitä, että ajan kanssa kaikkeen tulee ryppyjä.

Nyt olen kuitenkin löytänyt täydellisen tavan hyödyntää raakoja porkkanoita, jopa niitä nahistuneita ja ryppyisiä. Tässä raikkaassa ja maukkaassa tzatzikissa porkkanat korvaavat perinteisen kurkun. Rehellisesti sanottuna lopputulos on mielestäni jopa parempi kuin se ”oikea” versio!

porkkanatsatsiki

Ainekset:

4dl turkkilaista jogurttia

3 keskikokoista porkkanaa

2 valkosipulin kynttä

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

1tl valkoviinietikkaa

suolaa

Ohjeet:

Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita jogurtin, puristettujen valkosipulin kynsien sekä sitruunan ja etikan kanssa huolellisesti yhteen. Maista ja mausta suolalla ja nauti dippinä tai kastikkeena. Tämä herkullinen tzatziki on hyvää kaiken kanssa!

Yksi kommentti

  1. Muutama porkkana vielä jäljellä siitä lähes 5 kilosta joten ehkä ne menevät tähän;D

    Tykkää

Jätä kommentti